Vier voorstellingen van Noorderzon bij SPOT

Vier voorstellingen van Noorderzon bij SPOT

Nieuws

Vanaf donderdag 18 t/m zondag 28 augustus is de 32e editie van Noorderzon! Dit internationaal kunstenfestival presenteert spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld. Het Noorderplantsoen is omgetoverd tot een groots zomerfeest. En ook in de stad kun je spraakmakende acts zien, waaronder in De Oosterpoort en de Stadsschouwburg.

 • Mariano Pensotti / Grupo Marea – Los ãnos (The Years)
  do 18 & vr 19 aug, StadsschouwburgEen verhaal dat zich tegelijkertijd afspeelt in 2020 en 2050, over hoe we ons verleden herinneren en hoe we vooruitkijken naar de toekomst, door van één van Argentinië’s meest getalenteerde regisseurs.
 • Gosia Wdowik / NOWY TEATR – Shame
  za 20 t/m ma 22 aug, De OosterpoortIn dit beeldschone verhaal over het leven op het platteland en in de stad ontdekken drie generaties uit één familie vragen over erfelijkheid, sociale ongelijkheid en onbesproken schaamte, die in de schaduw op de loer ligt.
 • Bruno Beltrão / Grupo de Rua – New Creation
  di 23 & wo 24 aug, StadsschouwburgGedurfd, energiek, compromisloos en confronterend als altijd, Beltrão’s nieuwste dansvoorstelling is een schreeuw van protest tegen de momenteel stagnerende politiek van zijn vaderland.
 • Antoine Defoort / L’Amicale – Elles Vivent (They Live)
  za 27 & zo 28 aug, StadsschouwburgGrappig en slim: alles wat je wilt dat theater is. Elles Vivent is een voorstelling die aanvoelt als een boswandeling, over nieuwe manieren om over politiek te praten, met minstens zes goede grappen en héél veel levende ideeën.