TakeRoot festival keert met PROMISING CROSSROADS terug naar Assen

TakeRoot festival keert met PROMISING CROSSROADS terug naar Assen

Nieuws

PROMISING CROSSROADS is een samenwerking tussen het TakeRoot festival, SPOT Groningen, theater De Nieuwe Kolk en de stichting Talkin’ Blues en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe, de gemeente Assen en het Cultuurfonds. Op vrijdag 27 september 2024 biedt PROMISING CROSSROADS een avondvullend programma op diverse podia in De Nieuwe Kolk in Assen. Het jubilerende TakeRoot festival eert hiermee de Drentse hoofdstad. In 1998 was Assen de thuishaven van de eerste editie van de jaarlijkse muzikale ontdekkingsreis door Noord-Amerika.

Het Takeroot festival werd al snel te groot voor de thuisbasis in Assen en verhuisde in 2007 naar Groningen. “De oorsprong van TakeRoot ligt in Assen en daarom wilden we bij ons jubileum Assen graag wat bijzonders bieden”, zegt Johan Kleine, een van de initiatiefnemers van het festival. “We denken dat we met PROMISING CROSSROADS een prachtig eerbetoon hebben samengesteld’. Op 27 september komen Americana, literatuur en documentaires samen op een denkbeeldig kruispunt in de zalen van De Nieuwe Kolk.

Line up
Het evenement kent een indrukwekkende line-up van America-vertolkers uit de Verenigde Staten en Nederland, met Cordovas, Them Dirty Dimes, Sunken Lands, Hilde Vos Band, Christopher Paul Stelling en Voodo Patrol Club. Over enige tijd wordt de hoofdact en het verdere programma bekend gemaakt. Het affiche-overicht van 25 jaar TakeRoot laat de bezoekers zien hoe indrukwekkend het artiestenarsenaal is geweest in de ontwikkeling van het festival.

PROMISING CROSSROADS belicht ook de bijzondere culturele connecties tussen Noord-Nederland en de Verenigde Staten. Zo is dit event niet alleen voor de vaste TakeRoot-bezoeker, maar voor iedereen met liefde voor Americana muziek en cultuur.

PROMISING CROSSROADS

PROMISING CROSSROADS

Op vrijdag 27 september is een avondvullend programma die diverse podia van De Nieuwe Kolk in Assen vult. Meer info & tickets.