TakeRoot Downtown: nieuwe namen, een extra locatie en twee afvallers

TakeRoot Downtown: nieuwe namen, een extra locatie en twee afvallers

Nieuws

Op zaterdag 6 november vindt in Groningen de 23e editie van TakeRoot plaats, het jaarlijkse festival voor Past, Present & Upcoming American Music. Ditmaal is niet De Oosterpoort het epicentrum van de roots en americana, maar de Groningse binnenstad. 

Nieuwe namen
Op dit moment hebben dertien acts hun handtekening gezet, met als opvallende nieuwe namen Garrett T Capps & Los Rippers, Malford Milligan & The Southern Aces, Tim Knol & Blue Grass Boogiemen, Heather Valley en Jesse Malin. TakeRoot Downtown opent in de Stadsschouwburg met een Songwriter Circle met Tim Knol, Tangarine en Judy Blank. Waarmee deze downtowneditie voortborduurt op het succesverhaal dat TakeRoot al sinds 1998 is: een muzikale tijdreis door Noord-Amerika, bakermat van blues, country, folk, rock en noem maar op. Een reis die je dit jaar te voet maakt langs een aantal van de belangrijkste podia van Groningen. Waar je oude bekenden ontmoet en nieuwe ontdekkingen doet. Want als TakeRoot na 22 edities iets heeft laten zien, dan is het wel dat americana- en rootsmuziek volop in beweging is.

Een extra locatie
Verder is naast de al eerder genoemde locaties – de Stadsschouwburg, Grand Theatre, Huize Maas, Der Aa-theater en de Lutherse Kerk – poppodium Vera als extra speelplek toegevoegd aan de route.

Twee afvallers
Helaas zijn er ook twee eerder aangekondigde acts afgevallen. Want zoals John Lennon jaren geleden al zong: Life is what happens to you, while you’re busy making other plans. Dat geldt dus ook voor de line-up van TakeRoot Downtown. Zo gingen er door de Europese tournees van Damien Jurado en Thomas Gabriel een streep en komen zij helaas dus ook niet naar TakeRoot Downtown. Met alle resterende acts valt er voor alle liefhebbers van americana- en rootsmuziek echter genoeg te beleven. En de line-up is nog niet compleet, dus er gaan zeker een paar namen bijkomen.