Stadsschouwburg heropent 1 juni voor publiek en artiesten

Stadsschouwburg heropent 1 juni voor publiek en artiesten

Nieuws

Op maandag 1 juni (tweede Pinksterdag) heropent de Stadsschouwburg om 14.30 uur haar deuren, met als openingsvoorstelling een speciale versie van Mijn Ede van het Noord Nederlands Toneel door Marcel Hensema. We zijn blij dat we onze deuren weer mogen openen en publiek en artiesten kunnen ontvangen. We starten eerst  met een aangepaste programmering. Daarnaast hebben we maatregelen getroffen om iedereen veilig en gastvrij te ontvangen. 

Voor acteur Marcel Hensema is dit niet de eerste keer sinds de corona maatregelen dat hij weer speelt voor publiek. In mei speelde hij maar liefst 26 voorstellingen in tuinen, keukens en woonkamers door het hele land, geheel volgens de RIVM- maatregelen. Maar op tweede pinksterdag heropent Hensema de Stadsschouwburg Groningen. Hij staat drie dagen lang, drie keer per dag op het toneel voor 30 toeschouwers. Vanaf het podium kan het publiek op gepaste afstand de voorstelling beleven.

Mijn Ede

Mijn Ede is een fraaie ode aan het gewone leven met mensen en personages die we allemaal kennen, en mede geinspireerd op het werk van de Groninger troubadour Ede Staal. Deze ontroerende theaterparel bracht Hensema van dorpshuizen naar een uitverkocht theater Carré. Een grote theaterhit, die ook al eerder meerdere malen in een uitverkochte Groninger schouwburg was te zien. En nu dus nogmaals als heropening met de blik op betere tijden. Hensema zingt en speelt zowel in het Nederlands als in het Gronings en is voor iedereen goed verstaanbaar.