Stadspark Live groot succes

Stadspark Live groot succes

Nieuws

Gisteren vond de eerste editie van Stadspark Live in Groningen plaats. Met 25.000 bezoekers kon het evenement met trots het bordje “uitverkocht” op de deur hangen. Gedurende de dag werd het publiek getrakteerd op shows van Daniël Lohues, Ronnie Flex & Deuxperience, Tom Odell, The Specials, Anouk en wereldster Sting. Tussen de optredens door lieten Alex Ploeg en Arjen Lubach zien dat comedy ook op een volle festivalweide werkt. De hele dag werd door Bert Visscher op humoristische wijze gehost, zoals hij alleen dat kan. Ook kondigde Bert na het optreden van Sting aan dat Stadspark Live een vervolg krijgt. Stadspark Live 2020 vindt volgend jaar op 20 juni plaats.

Eén podium, zes populaire acts, een spannende randprogrammering en heerlijk festivalfood is beloofd toen vorig jaar december Stadspark Live werd aangekondigd. Een nieuw evenement in Groningen. 20 Jaar na de legendarische concerten van de Rolling Stones en Tina Turner, brengt Stadspark Live muziek op wereldformaat weer terug naar de Drafbaan, net buiten het centrum van Groningen.

Om 12:00 uur openden de deuren van de Drafbaan voor een zonnige dag vol muziek, comedy en een brede variëteit aan eten en drinken, en om 23:00 uur luidden de laatste tonen van Sting’s hit Next To You de nacht in.

Volgend jaar vindt Stadspark Live een vervolg, op 20 juni 2020. Peter Sikkema, van SPOT Groningen, is trots op Stadspark Live: “Toen we samen met MOJO dit evenement bedachten waren we ervan overtuigd dat Stadspark Live een waardevolle toevoeging zou zijn op het al brede muzikale landschap in Groningen. Dat we bij de eerste editie al uitverkopen bevestigt ons vermoeden. Dit belooft heel veel moois voor de toekomst.”

Foto’s: Ben Houdijk (Sting), Siese Veenstra (luchtfoto), Niels Knelis Meijer (Anouk).