Stadspark Live keert terug!

Stadspark Live keert terug!

Nieuws

SIMPLE MINDS, SKUNK ANANSIE, RAG’N’BONE MAN, CROWDED HOUSE, LP EN KREZIP NAAR GRONINGEN

 

Popfestival Stadspark Live is alive & kicking en keert na twee jaar afwezigheid zondag 19 juni 2022 terug op de voormalige drafbaan van het Stadspark in Groningen. Vandaag werd de gehele line-up in één keer bekend gemaakt en pronken de namen van Simple Minds, Skunk Anansie, Rag’n’Bone Man, Crowded House, LP en Krezip op het veelzijdige affiche. De kaartverkoop start vrijdag 29 oktober om 10.00 uur via Ticketmaster.

De eerste editie van Stadspark Live vond in 2019 plaats met het streven uit te groeien tot een groots jaarlijks terugkerend festival. Dit resulteerde in een onvergetelijk debuut met optredens van o.a. Sting, The Specials en Anouk. Na twee bewogen jaren is het vuurtje nog altijd niet gedoofd en staat er in 2022, dankzij de hoge ambities van organisator MOJO en Groningen, weer een steengoed programma voor een breed publiek. We kijken uit naar een heerlijk zomerse dag in het park met goed eten, een fantastische sfeer voor jong en oud en natuurlijk goede muziek. De presentatie is net als de vorige keer in handen van festival host Bert Visscher.

Simple Minds
Bekend van Don’t You (Forget About Me), Belfast Child, Promised You A Miracle en natuurlijk Alive And Kicking. Deze iconische Schotse band komt voort uit een post-punk art-rock band, maar bevindt zich ondertussen al decennia in dezelfde straat als bands zoals U2 en Tears For Fears. Hoewel ze al een hele tijd mee gaan staan ze nog altijd garant voor een luidkeels meezingend publiek, van jong tot oud en daartussenin.

Skunk Anansie
Keiharde, rauwe rock met een politieke lading of zoals frontvrouw Skin het zelf noemt: ‘clitrock.’ De in 1994 opgerichte band bestaat uit Skin, Ace, Cass en Mark en is gerust een 90’s icoon te noemen. Al jaren blaast het kwartet het publiek omver met megahits als Hedonism, Weak en Secretly. Live een belevenis en absolute aanrader.

Rag’n’Bone Man
De warme, krachtige soul- en bluesstem van Rag’n’Bone Man herken je meteen zodra de eerste noten eruit komen. Monsterhits Human en Skin kent ongetwijfeld iedereen, naast de zeer succesvolle samenwerkingen met o.a. Nothing But Thieves en P!nk. Door de jaren heen heeft hij een compleet eigen stijl weten te ontwikkelen met inspiratie uit het verleden, gestoken in een moderne jas. Herkenbaar, beladen met emotie en hier en daar een kenmerkend rauw randje.

Crowded House
Deze uit 1985 afkomstige band is nog altijd zeer geliefd onder het publiek. Sterker nog, het nummer Don’t Dream It’s Over is een van de meest gecoverde nummers van de laatste 20 jaar. De band tourt nog regelmatig en in het voorjaar van 2021 brachten ze in hun nieuwe formatie het album Dreamers Are Waiting uit. Typisch zo’n band waarvan je hoopt ze ooit nog een keer live te kunnen zien!

LP
Laura Pergolizzi, beter bekend als LP is een Amerikaanse singer-songwriter met nummers op haar naam die je ongetwijfeld kent. Lost On You heeft bijvoorbeeld maar liefst 416 miljoen views alleen al op YouTube. Niet verwonderlijk dan ook dat LP ook nummers heeft geschreven voor supersterren als Cher, Rihanna, Céline Dion en de Backstreet Boys. Als soloartiest trekt ze volle zalen en dat heeft maar één reden zoals ze zelf zegt: “When you know, you know.”

Krezip
De Nederlandse band uit Tilburg is ondertussen alweer een tijd terug van weggeweest. Waar ze in 2009 hun afscheid aankondigden met de hit Sweet Goodbyes scoorden ze 10 jaar later bij terugkomst meteen opnieuw een hit met het nummer Lost Without You. Krezip begon 2021 met de release van de single You Are Not Alone en kwam enkele maanden daarna met de single Seventeen. Met een aanzienlijke plek binnen de Nederlandse muziekscene belooft Krezip een afwisselende show met zowel nieuw als oud werk.

Stadspark Live vindt zondag 19 juni plaats op de voormalige drafbaan in het Stadspark in Groningen. Kijk voor alle informatie over het festival, de line-up en ticketverkoop op www.stadsparklive.nl