Stadjerspas en SPOT Groningen bundelen krachten voor inclusieve cultuurbeleving

Stadjerspas en SPOT Groningen bundelen krachten voor inclusieve cultuurbeleving

Nieuws

Stadjerspas en SPOT Groningen stellen samen 300 eventvouchers beschikbaar voor Stadjerspashouders. Voor een bedrag van € 5,- kunnen pashouders met deze vouchers een voorstelling of concert naar keuze bijwonen bij SPOT Groningen. De actie dient als pilot met als doel om cultuurbeleving mogelijk te maken voor diegenen voor wie een bezoek financieel anders wellicht niet mogelijk zou zijn.

Vrije keuze uit aanbod theater en muziek
“Wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om van podiumkunsten te genieten. Daarom zetten we ons in om drempels tot cultuurbeleving zoveel mogelijk weg te nemen”, aldus Renate Meijering, hoofd marketing van SPOT Groningen. Verantwoordelijk wethouder Eelco Eikenaar voegt toe: “In het verleden boden we pashouders korting op geselecteerde voorstellingen en concerten. Het aantal pashouders dat daar gebruik van maakte, was beperkt. Met deze pilot willen we onderzoeken of we meer pashouders kunnen enthousiasmeren om gebruik te maken van het culturele aanbod, door ze zelf uit dat aanbod te laten kiezen.” “In het verleden moest de voorstelling of het concert dat met korting werd aangeboden je maar net aanspreken. Nu mag men zelf kiezen waar men naartoe wil. Iemand met kinderen kiest wellicht voor een familievoorstelling, jongeren voor een avondje muziek of cabaret en iemand anders gaat weer liever naar een klassiek concert of een dansvoorstelling”, voegt Meijering toe.

Structurele samenwerking en jubileumjaar
Meijering en Eikenaar zijn optimistisch over de verwachte animo voor de vouchers en voorzien dat de 300 beschikbare vouchers snel zullen worden geclaimd. Bij een succesvolle pilot streven Stadjerspas en SPOT ernaar om jaarlijks vouchers aan te bieden aan pashouders. Beide partijen dragen financieel bij en daarnaast doneren veel kaartkopers van SPOT geld tijdens de aankoop van theater- en concertkaartjes onder het motto ‘Kaartje voor een ander’. Hiermee maken zij ook een bezoek mogelijk voor iemand die anders wellicht de kosten niet kan dragen.

De lancering van de pilot markeert voor Stadjerspas tevens de start van haar jubileumjaar. Al 25 jaar lang zet Stadjerspas zich in voor de toegankelijkheid van voorzieningen in de regio. Het jubileumjaar wordt het hele jaar door gevierd met verschillende activiteiten voor pashouders. Vouchers kunnen door pashouders vanaf 14 februari worden aangevraagd via de website van Stadjerspas: https://stadjerspas.gemeente.groningen.nl/