SPOT slaat handen ineen met talentontwikkelingstraject GRONDSLAG

SPOT slaat handen ineen met talentontwikkelingstraject GRONDSLAG

Nieuws

We hebben de handen ineen geslagen met het nieuwe talentontwikkelingstraject GRONDSLAG. Op zaterdag 2 oktober vond de gezamenlijk aftrap van het traject in VRIJDAG plaats. Samen met andere poporganisaties zoals ESNS, Vera, Simplon, Noordstaat, Paradigm, Kopjek, EM2 en POP Groningen zijn wij dit traject gestart. 

Over GRONDSLAG

Talentontwikkeling in de popmuziek heeft net als popmuziek een steeds wisselend karakter. Internet biedt informatie maar geen maatwerk, geen gefilterde informatie, geen opgebouwd netwerk en geen sturing vanuit professionals. Het aanbod van nieuwe, vaak net startende artiesten is enorm. Jezelf onderscheiden en daarna ook nog opgemerkt worden is hierdoor zeer moeilijk. 

GRONDSLAG is specifiek ontwikkeld om ruw muzikaal pop, electronic en urban talent van Groningse bodem op maat te helpen ontwikkelen, onderscheiden, zelfredzamer te worden en handvatten mee te geven. Om zo beter uitgerust te zijn om te werken aan een duurzame muzikale loopbaan. Jaarlijks zal GRONDSLAG 8 acts ten behoeve van hun ontwikkeling ondersteunen. De manier waarop dit gebeurt is geheel afhankelijk van de behoefte van de act. GRONDSLAG is grofweg voor acts die Kunstbende en Popsport ontgroeid zijn, maar waarvoor professionaliseringstraject Hit The North en deelname aan de Popronde nog een brug te ver zijn.

Kernpartners

GRONDSLAG legt structurele verbindingen met professionele poporganisaties ESNS, SPOT, Vera, Simplon, Noordstaat, Paradigm, Kopjek, EM2 en POPgroningen. Zij scouten en stimuleren deelnemers, delen kennis, kunde, netwerken en faciliteiten. Daarnaast zal een klein leger aan coaches en externen de deelnemers gedurende een cultureel seizoen ondersteunen bij hun ontwikkeling.

DOR

DOR is een band bestaande uit vier Groningse muzikanten, een hoop goede moed en hier en daar een sixpackje bier – huismerk. Gewapend met gitaren, drums en een gezonde dosis zwartgalligheid kun je van deze groep een energieke set met donkere, alternatieve indierock sounds verwachten met af en toe een kwetsbaar uitstapje. En dat allemaal in je moedertaal. Opgericht in de herfst van 2018, is DOR inmiddels helemaal klaar voor de toekomst en komen ze maar wat graag snel met je proosten op de mooie en minder mooie dingen in het leven.

DOR