Bitterzoet  Erfgoed bij SPOT

Bitterzoet  Erfgoed bij SPOT

Nieuws

Van 18 februari tot 12 september vindt in Groningen de culturele manifestatie Bitterzoet Erfgoed plaats. Musea, erfgoedinstellingen, culturele en educatieve organisaties uit stad en provincie besteden aandacht aan het slavernijverleden van Groningen en de doorwerking hiervan. De komende periode zijn er bij SPOT Groningen twee voorstellingen te zien in het kader van Bitterzoet Erfgoed.

Het Zuidelijk Toneel - Verzwegen Geschiedenis: Hier zijn we koningen

Het Zuidelijk Toneel - Verzwegen Geschiedenis: Hier zijn we koningen

Op donderdag 10 maart is de voorstelling Verzwegen Geschiedenis: Hier zijn we koningen van het Zuidelijk Toneel in de Stadsschouwburg Groningen te zien. Het wordt een bijzondere avond vol verhalen, spoken word en muziek over verzwegen stukken geschiedenis waarin het verhaal van Lisette Ma Neza centraal staat.

Na afloop is er in het kader van Bitterzoet Erfgoed nog een gratis nagesprek in de zaal onder leiding van Nathan de Vries. Hij zal in gesprek gaan met een maker van het Zuidelijk Toneel en met Cissy Gressmann, projectcoördinator van Bitterzoet Erfgoed. Tijdens dit gesprek zal het gaan over de voorstelling en het slavernij verleden van Groningen.

Meer info & tickets.

Saman Amini i.s.m. Black Sheep Can Fly - A Seat at the Table

Saman Amini i.s.m. Black Sheep Can Fly - A Seat at the Table

Op woensdag 6 april is de voorstelling A Seat at the Table van Saman Amini / Black Sheep Can Fly te zien in de Stadsschouwburg. Deze voorstelling gaat over de ervaringen van alledaags racisme en uitsluiting en is actueel, confronterend, humoristisch en ontroerend tegelijk.

Voorafgaand aan de voorstelling is er in het kader van Bitterzoet Erfgoed een inleiding door Nathan de Vries. Hij zal in gesprek gaan met een maker van de voorstelling en met Joëel Feliz, woordvoerder van de stuurgroep van Bitterzoet Erfgoed. De inleiding gaat over de manier waarop het slavernijverleden nog steeds een rol speelt in 2022. 

Meer info & tickets.