SPOT Groningen brengt online kerstprogramma Winter Stage

SPOT Groningen brengt online kerstprogramma Winter Stage

Nieuws

Door de aangescherpte coronamaatregelen kan Winter Stage – een hartverwarmend winterprogramma met muziek, kerstliedjes en familievoorstellingen – voor publiek helaas niet doorgaan. Delen van het programma worden daarom zonder publiek gestreamd en uitgezonden bij instellingen en verzorgingstehuizen. Zo brengen we toch beleving en ontroering op die plekken waar het nu misschien wel het hardst nodig is. De kerstconcerten van het NNO en van Michelle David & The Gospel Sessions zijn voor iedereen toegankelijk.
  
Programma voor instellingen en verzorgingstehuizen
Alleen al bij ZINN ouderenzorg zitten meer dan 1000 ouderen klaar om het online programma te bekijken. Zij worden door SPOT getrakteerd op wat lekkers, zodat ze echt kunnen genieten van een avondje uit vanuit huis. In de wijken wordt ook in veel seniorenflats meegekeken, dankzij een samenwerking met WIJ Groningen. De gezinnen die in het Ronald McDonald huis verblijven, dicht bij hun langdurig zieke kind in het ziekenhuis, kijken ook mee, evenals de mensen in revalidatiecentrum Beatrixoord. Dankzij een samenwerking met Stadjerspas en Humanitas zijn de streams ook toegankelijk voor publiek dat niet vanzelfsprekend naar een concert of voorstelling gaat of kan gaan. Het programma van Winter Stage bevat veel muziek, kerstliedjes en familievoorstellingen, zoals een concert van de Nederlandse Bachvereniging en de kerstconcerten van het NNO, Frommermann en Michelle David & The Gospel Sessions. Voor gezinnen en kinderen vanaf zes jaar is er de muziektheatervoorstelling IK…eh ik van Het Houten Huis. De programma’s zijn via een besloten stream te bekijken. 
 
Programma voor iedereen
De kerstconcerten van het NNO en Michelle David & The Gospel Sessions zijn voor iedereen toegankelijk. Het NNO brengt op donderdag 17 december om 20.00 uur via RTV Noord een concert vol feestelijke muziek om iedereen alvast in de kerststemming te brengen. Op zondag 20 december om 20.00 uur kun je via de website van SPOT Groningen met een livestream genieten van soul, gospel en pop. Michelle David & The Gospel Sessions spelen dan in De Oosterpoort – uiteraard zonder publiek – nummers van hun fonkelnieuwe kerstalbum.