Sous chef Peter Helder genomineerd voor Leermeester van het Noorden

Sous chef Peter Helder genomineerd voor Leermeester van het Noorden

Nieuws

Voor MBO-studenten in ons land is leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen is er de verkiezing Leermeester van het Noorden. Elk jaar nomineren de noordelijke MBO-scholen de Leermeesters uit de regio op verzoek van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en Klankbordgroep Noord Nederland. Deze titel is voor een persoon die zich de afgelopen periode op aansprekende wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de ontwikkeling en begeleiding van studenten binnen de horecabranche. Klankbordgroep Noord Nederland brengt op regionaal niveau de aanbieders van onderwijs en de afnemers van het onderwijs in de horeca, contractcatering en instellingen dichter bij elkaar. Het Noorderpoort heeft onze sous chef Peter Helder genomineerd.

Klankbordgroep Noord Nederland heeft ons vorige week medegedeeld dat Peter Helder bij de laatste 3 nominaties hoort voor Leermeester van het Noorden (onderdeel keuken). Peter heeft volgens Klankbordgroep Noord Nederland de afgelopen jaren bewezen een gedreven en succesvol leermeester te zijn en ze zijn blij met zijn bijdrage voor goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers van de toekomst!

Op 11 september heeft Peter interviews met de jury. Op 16 oktober wordt tijdens de Horeca Experience in de Martinikerk de winnaar bekend gemaakt.

SPOT Groningen en CrossWise, de praktijkomgeving binnen SPOT waar studenten en docenten van én cultuurprofessionals samen leren en innoveren, zijn trots op Peter en wensen hem veel succes bij de jury gesprekken.