Rhythm & Blues Night staat in de startblokken!

Rhythm & Blues Night staat in de startblokken!

Nieuws

Nog drie namen toegevoegd en tijdschema bekend!

Er zijn op het laatste moment nog drie nieuwe namen toegevoegd aan de toch al imposante line-up van de Rhythm & Blues Night in De Oosterpoort. Aanstaande zaterdag zijn ook The Hi-Stakes, Greg Izor en het Ad Vanderveen Trio aanwezig op het festival waar liefhebbers van blues, roots, rhythm & blues en aanverwante muziekstijlen hun hart kunnen ophalen. 

Daarnaast is ook het tijdschema bekend en kan het grote puzzelen beginnen. Met  smaakmakers als Kenny Wayne Shepherd, DeWolff & Dawn Brothers present Double Cream, Kitty, Daisy & Lewis, Ana Popovic en vele anderen in het schema is dat nog een hele kluif!

GREG IZOR
Mondharmonicaspeler Greg Izor is een van de belangrijke nieuwe stemmen in de blueswereld. Geboren in Vermont, USA, maakt hij als jonge muzikant vele muziekkilometers in de scenes van New Orleans en Austin. Met intense optredens, een verbluffende techniek, goed ontvangen albums en zijn legendarische barbecues is Izor zo langzaamaan een naam geworden om rekening mee te houden. Hij is een krachtpatser op de mondharmonica en zijn muziek is duidelijk beïnvloed door de traditionele, oude meesters, een mix van Louisiana-blues, southern soul, swamp pop, vroege jazz en R&B. “That all-too-rare total package: a creative vocalist, harp player, songwriter, and showman.” (Living Blues Magazine)

THE HI-STAKES
Dit kwintet uit Amsterdam, met hun charismatische frontman Sam Ghezzi, gaat er elk concert voor de volle 100% voor en laat de goede tijden rollen. De band laat het publiek springen, dansen en schreeuwen op rhythm & blues à la Louis Jordan, Ray Charles en Little Richard, dan weer wegdromen op het zoete geluid van ballads zoals we die kennen van Percy Mayfield, om de zaal vervolgens weer genadeloos de heupen te laten losmaken op boogaloos zoals Blue Note die eind jaren vijftig uitbracht. De band speelt originele tunes, met teksten vol ironie en passie, op een authentieke wijze gespeeld, waarbij gevist wordt uit een vijver vol populaire genres uit die tijd. Kortom: het repertoire van The Hi-Stakes bevat alles tussen de blues en de jazz in en door de twee tenorsaxofonisten in de gelederen herken je hun geluid uit duizenden.

AD VANDERVEEN TRIO
De Nederlandse singer-songwriter en (bas)gitarist Ad Vanderveen bracht afgelopen voorjaar nog het dubbelalbum Heart of Every Town uit, met tien nieuwe songs, elk in twee verschillende uitvoeringen. Het album Church laat de nummers horen op akoestische gitaar en kerkorgel, album TWEE, Pub, laat dezelfde tracklist horen, maar nu op elektrische gitaar en begeleid door The O’Neils. Nummers van dit album ga je ongetwijfeld horen samen met ouder werk van Vanderveen tijdens zijn set op de Rhythm & Blues Night, waar hij staat als trio; Ad op gitaar, mandola, mondharmonica en zang; Kersten de Ligny op autoharp en bijdrage aan de harmoniën en Jan-Erik Hoeve op pedal steel guitar.

TIJDSCHEMA

Dit is de line-up van de Rhythm & Blues Night:

KENNY WAYNE SHEPHERD / ANA POPOVIC / KITTY, DAISY & LEWIS / DEWOLFF & DAWN BOTHERS present DOUBLE CREAM / DAVID EUGENE EDWARDS / BARRENCE WHITFIELD AND THE SAVAGES / NICK WATERHOUSE / MELL & VINTAGE FUTURE / POPA CHUBBY / CONNOR SELBY / JIM JONES ALL STARS / LEIF DE LEEUW BAND / MARTIN HARLEY / JASON RINGENBERG & HIS BARNSTORMERS / THEO LAWRENCE / LEE BAINS + THE GLORY FIRES / CHUCK PROPHET & THE MISSION EXPRESS / GREG IZOR / THE HI-STAKES / AD VANDERVEEN TRIO