RHYTHM & BLUES NIGHT 2022 GAAT DOOR!

RHYTHM & BLUES NIGHT 2022 GAAT DOOR!

Nieuws

Het geduld van vele Bluesliefhebbers die jaarlijks naar De Oosterpoort komen werd flink op de proef gesteld. Zowel in 2020 als in 2021 kon het festival om welbekende reden niet doorgaan, maar op zaterdag 30 april gaat het dan toch écht gebeuren: de dertigste editie van de Rhythm & Blues Night!

Veel van de acts die eerder waren aangekondigd, staan ook nu op het affiche. Zoals bij elk feestje zijn er helaas ook een paar afvallers, maar daarvoor in de plaats is een aantal geweldige nieuwe namen bevestigd. Denk aan Chatham County Line, Guy Davis (dé internationale ambassadeur van akoestische blues) en de Nederlandse bluessensatie Harlem Lake.

Deze acts zijn bevestigd voor de Rhythm & Blues Night 2022:

1080-x-1350-R-en-B-Night-2022

The White Buffalo
De Amerikaanse singer-songwriter Jake Smith, a.k.a The White Buffalo kreeg internationale bekendheid dankzij Sons Of Anarchy, de tv-serie over een Amerikaanse motorbende waarvoor hij hofleverancier was. Dikke kans dus dat sommige van zijn songs – variërend van gruizige bluesrock tot altcountry en outlaw folk – je bekend voorkomen.

Laurence Jones
Tien jaar geleden werd hij – net twintig jaar – gebombardeerd tot het grootste bluestalent van deze tijd, tegenwoordig behoort gitarist Laurence Jones tot de gevestigde orde. Op zijn zesde album Laurence Jones Band blijven de voeten in de blues, maar hoor je ook pop-, rock- en soulinvloeden.

The James Hunter Six
Vintage feelgood soul en rhythm & blues, verpakt in moddervette grooves, dat is wat The James Hunter Six je voorschotelt. In 2020 verscheen het zesde album Nick of Time, dat net als voorgangers Hold On! en Whatever It Takes werd opgenomen bij het vermaarde New Yorkse Daptone Records.

Rocket From The Crypt
Rocket From The Crypt bouwde begin jaren negentig een geduchte livereputatie op met feestelijke punkrock. Ondanks het succes besloten de heren er in 2005 een punt achter te zetten, om vervolgens de groep in de jaren daarna meerdere malen nieuw leven in te blazen. Inmiddels is Rocket From The Crypt toe aan zijn derde jeugd.

En…
Chatham County Line, John Paul Keith, Cedric Burnside, Guy Davis, Torgeir Waldemar, Carlton Jumel Smith, Errol Linton, Harlem Lake, Ralph de Jong en Martha High & The Italian Royal Family.

De Rhythm & Blues Night brengt al drie decennia topacts uit de internationale blues, roots en rhythm & blues onder het dak van De Oosterpoort. Zaterdag 30 april 2022 viert het festival zijn dertigste verjaardag en hoor je de blues in vele gedaantes.

Alle informatie en kaartverkoop vind je hier op onze website. 

Helaas zijn gedurende de pandemie een aantal tours verplaats of helemaal geannuleerd. Hierdoor kunnen de eerder aangekondigde shows van Kitty Daisy & Lewis, Ana Popovic, Reverend Horton Heat, The Delta Bombers en Lindsay Beaver helaas niet doorgaan.