ODE: Muziek beleven in Groninger kerken

ODE: Muziek beleven in Groninger kerken

Nieuws

De provincie Groningen telt vele prachtige, soms eeuwenoude kerken. Tijdens ODE, een initiatief van Stichting Oude Groninger Kerken en SPOT Groningen, vormen ze het decor voor een serie sfeervolle concerten. Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 september opent singer-songwriter Paul de Munnik de reeks. Twee weken later, op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 oktober, laten het Ragazze Quartet en Martijn Cornet je Schuberts Winterreise in bijzondere setting horen.

Paul de Munnik ken je natuurlijk van het duo Acda en de Munnik. Hij doet echter veel meer. Dit jaar scoorde De Munnik een hit met Als Ik Je Weer Zie, samen met Maan, Typhoon en … Thomas Acda. Daarnaast verscheen zijn derde soloalbum, simpelweg genaamd III: twaalf veelzijdige liedjes die in de sfeervolle ambiance van de Groninger kerken prachtig tot hun recht komen.

In oktober dompelen bariton Martijn Cornet en het Ragazze Quartet je onder in een bloedmooie versie van Schuberts Winterreise, een hoogtepunt uit de klassieke muziek. Ditmaal ervaar je het werk echter op een manier zoals je het nog niet eerder hoorde. Natuurlijk dankzij de bijzondere setting, maar ook dankzij de fascinerende bewerking die het Ragazze Quartet en bariton Martijn Cornet maakten.