NIEUWE NAMEN RHYTHM & BLUES NIGHT!

NIEUWE NAMEN RHYTHM & BLUES NIGHT!

Nieuws

Het programma van de Rhythm & Blues Night in De Oosterpoort in Groningen begint meer en meer vorm te krijgen. We hebben weer een nieuwe reeks namen toegevoegd aan de line-up van het festival dat zaterdag 29 april voor de 31e keer plaatsvindt. Toegevoegd zijn: DeWolff & Dawn Brothers present Double Cream, Mell & Vintage Future, Popa Chubby, Connor Selby en Chuck Prophet & The Mission Express.

Liefhebbers van blues, roots, rhythm ‘n’ blues kunnen hun hart ophalen, want het was al bekend dat vele smaakmakers waaronder Kenny Wayne Shepherd, Kitty, Daisy & Lewis, David Eugene Edwards (Wovenhand) en Ana Popovic op het festival komen spelen.

De kaartverkoop is inmiddels in volle gang en tickets zijn verkrijgbaar
via www.rhythmbluesnight.nl en www.spotgroningen.nl. Hier vind je tevens alle informatie en de volledige line-up.

DEWOLFF & DAWN BROTHERS present DOUBLE CREAM
Dat DeWolff en Dawn Brothers van elkaar houden, daar hebben ze nooit geheimzinnig over gedaan. Ze treden regelmatig samen op en voormannen Pablo van de Poel en Bas van Holt delen ook nog eens hun liefde voor oude soul en r&b. In april 2021 kwamen de mannen bij elkaar om liedjes te schrijven in de trant van Sam Cooke, Otis Redding, Ray Charles en The Coasters. Binnen een week lag er een album: Double Dream, volgens OOR “een plaat die barst van het spelplezier én de uitstekende liedjes.” Het leverde ze recent zelfs nog een Edison nominatie op. Dit concert wordt al met al een zeer dansbaar feest, een ode aan de Amerikaanse soul en r&b uit de sixties.

MELL & VINTAGE FUTURE
Na een serie geweldige singles kun je rustig stellen dat het goed gaat met Mell & Vintage Future, een trio dat de podia onveilig maakt met rootsy rhythm-‘n-blues en swingende soul. Denk aan Booker T. & the M.G.’s en Sly & Family Stone, met een snufje Adele en Janis Joplin. Afgelopen voorjaar speelden ze in het voorprogramma van niemand minder dan Elton John. Na het succes van de eerste albums speelde de groep zich internationaal in de kijker met hun versie van Lou Reeds Perfect Day. Tijdens de R&B Night speelt het trio eigen songs en nummers die hen geïnspireerd hebben.

POPA CHUBBY
Gitaarbeul Ted Horowitz, die alweer drie decennia wereldwijd zalen in vuur en vlam zet als Popa Chubby, groeide op met de muziek van Jimi Hendrix, Howlin’ Wolf en Led Zeppelin. Hij startte zijn carrière in de punkscene van de legendarische club CBGB’s en trok op met bands als The Ramones, The Cramps en The Voidoids. Van hen leerde hij dat muziek gevaarlijk moet zijn. Als alle registers open lijken en het publiek al in vervoering is, doet Chubby er nog even twee scheppen bovenop: rauw, dampend, groovend, een mix van soul, funk, onversneden rock en rap, zonder ook maar een seconde af te dwalen van het bluespad.

CONNOR SELBY
Connor Selby is een van de grootste talenten uit de Britse bluesklas. Hij werd op de UK Blues Awards maar liefst drie opeenvolgende jaren (2020 -2022) verkozen tot jong talent van het jaar. Zijn debuutalbum Make Up My Mind uit 2018 werd in eigen land al bewierookt, met de titelloze opvolger uit 2021 lijkt hij klaar te zijn voor de internationale poppodia. Bluestownmusic stelde vast: “Veel van de songs op dit album doen vermoeden dat Connor Selby inderdaad een grote jongen in het Britse bluescircuit kan worden.” Het is gemakkelijk te horen waarom, met de melancholische en ingetogen songwriting en zijn soulvolle stem en indrukwekkende gitaarspel.

CHUCK PROPHET & THE MISSION EXPRESS
De wilde rit van Chuck Prophet begon in 1984, toen de legendarische cultband Green on Red hem in hun tourbus zette voor een acht jaar durende trip. Begin jaren negentig ging Prophet solo. Waar de zanger, songwriter, gitarist en producer voor staat, is goed te horen op zijn album The Land That Time Forgot uit 2020. “Tijdloos en meesterlijk”, schreef Writteninmusic. Blues, folk, wat soul en vooral geweldige liedjes, die zich direct in je hoofd nestelen. Na een pandemie en een gewonnen gevecht tegen kanker keert de Californische cultmuzikant terug naar Europa. En dat is goed nieuws, want zijn liveshows zijn ongeëvenaard.

 

Dit is de line-up van de Rhythm & Blues Night tot nu toe:

KENNY WAYNE SHEPHERD / ANA POPOVIC / KITTY, DAISY & LEWIS / DEWOLFF & DAWN BOTHERS present DOUBLE CREAM /  CHUCK PROPHET & THE MISSION EXPRESSDAVID EUGENE EDWARDS / BARRENCE WHITFIELD AND THE SAVAGES / NICK WATERHOUSE / MELL & VINTAGE FUTURE / POPA CHUBBY / CONNOR SELBY / JIM JONES ALL STARS / LEIF DE LEEUW BAND / MARTIN HARLEY / JASON RINGENBERG & HIS BARNSTORMERS / THEO LAWRENCE / LEE BAINS + THE GLORY FIRES / AND MORE…

 

FESTIVALINFORMATIE
Zaterdag 29 april, 16.00 uur
SPOT/De Oosterpoort
Ticket: € 48,50  (incl. servicekosten)

Voor kaartverkoop en alle info zie: 
www.rhythmbluesnight.nl

Kassa De Oosterpoort, Trompsingel 27