Inspirerend bezoek wethouders cultuur en onderwijs aan CrossWise

Inspirerend bezoek wethouders cultuur en onderwijs aan CrossWise

Nieuws

Op vrijdag 14 juni 2024 brachten wethouders Kirsten de Wrede (cultuur) en Carine Bloemhoff (onderwijs, werk & participatie) een werkbezoek aan CrossWise. CrossWise is de bruisende praktijkomgeving van SPOT waar studenten en docenten van Alfa-college, Hanzehogeschool Groningen, NHL Stenden Hogeschool en Noorderpoort én cultuurprofessionals van SPOT samen leren en innoveren. Dat gebeurt onder andere in innovatielabs, tijdens projecten en stages. Twee jaar geleden waren beide wethouders ondertekenaars van het CrossWise convenant. Met het convenant spraken de gemeente Groningen, SPOT en de onderwijsinstellingen met elkaar af om CrossWise te ontwikkelen tot een duurzame en hoogwaardige programmalijn, gericht op samen leren en innoveren in de cultuursector.

Tijdens het werkbezoek kregen de wethouders een inkijkje in de verschillende projecten, de behaalde resultaten en de toekomstige mogelijkheden van CrossWise, ook richting het nieuwe muziekcentrum. Het bezoek bood ook een mooie gelegenheid voor de wethouders om in gesprek te gaan met studenten, docenten en professionals. Zij deelden hun ervaringen over bijvoorbeeld het organiseren van een event door een team van mbo- en hbo-studenten, het ontwikkelen van een 3D floorplan voor inrichting- en marketingdoeleinden, werken in de keuken en het restaurant en eventbeveiliging. Ze gaven inzicht in de positieve impact van CrossWise op onderwijsvernieuwing, de arbeidsmarkt en de cultuursector. Zo zijn er nieuwe samenwerkingen tussen studenten en docenten van verschillende opleidingen en professionals opgezet, doorlopende leerlijnen voor vakopleidingen ontwikkeld en verschillende (inter)nationale projecten gestart gericht op innovatie en ontwikkeling in de cultuursector.

Vaak bleken niet alleen de uitkomsten van deze projecten van waarde, maar ervaarden de deelnemers ook veel waarde in de samenwerking tussen studenten, docenten en professionals in de praktijk, waardoor er nieuwe mogelijkheden werden ontdekt en er werd gewerkt aan een mindset gericht op toekomstbestendigheid.

Wil je meer weten over CrossWise en op de hoogte blijven van ontwikkelingen en projecten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg CrossWise op LinkedIn.

Foto’s: Casper Maas