Expositie ontwerpen nieuwe muziekgebouw

Expositie ontwerpen nieuwe muziekgebouw

Nieuws

Hoe zou het nieuwe muziekgebouw dat in Groningen gaat verrijzen eruit moeten zien? Met die vraag gingen ruim driehonderd leerlingen van vier technasia de afgelopen maanden aan de slag. Per school maakten zij ontwerpen van de buitenkant van het gebouw, de entreehal, de artiestenfoyer, de kleedkamers en natuurlijk de zalen. Na de eindpresentaties is er een selectie gemaakt van de mooiste ontwerpen. 

Van 7 maart t/m 1 april 2022 wordt deze selectie van ontwerpen en maquettes tentoongesteld in de entreehal van De Oosterpoort. Iedereen is gedurende deze periode welkom om de tentoonstelling te bekijken. Van publiek dat naar een concert of voorstelling gaat tot nieuwsgierige familie van de leerlingen met de mooiste ontwerpen, iedereen is welkom. Je kan dan ook meteen een stem uitbrengen op het favoriete ontwerp en een kop koffie drinken in De Oosterpoort.

Een professionele jury bestaande uit Martine Drijfholt (Team 4 Architecten), Marc Floor (projectleider nieuwbouw nieuwe muziekgebouw) en Nynke Stellingsma (directeur van SPOT Groningen), wijst in december het allerbeste ontwerp aan. Daarnaast wordt er een publieksprijs uitgereikt, want ook het publiek mag stemmen welk ontwerp het allermooist is. De uitreiking van de jury- en publieksprijs vindt plaats aan het einde expositie.