Doe mee met We’ll Meet Again

Doe mee met We’ll Meet Again

Nieuws

Dit jaar zouden we samen met elkaar 75 jaar vrijheid vieren. Het is dan ook extra wrang dat juist in dit jubileumjaar de coronacrisis een streep zet door alle festiviteiten. Om te voorkomen dat het op 5 mei stilvalt, brengt de cultuursector een hommage aan de vrijheid met het lied We’ll Meet Again van Vera Lynn. Professionele musici, amateurs, dansers, acteurs en iedereen die mee wil doen brengen onder leiding van Reinout Douma (Noordpool Orkest) en Karin Noeken (De Wijk De Wereld, de Steeg) het lied ten gehore, vanuit de eigen tuin of het balkon, in Stad en Ommeland, om klokslag 21.00 uur.

Doe ook mee en meld je aan!
Wil jij ook meedoen? Zit je bij een koor of een orkest of vind je het gewoon leuk om te spelen of te zingen? Of heb je een muzikale vriend, vriendin, buurman of buurvrouw? Dankzij de arrangementen van het Noordpool Orkest kan iedereen die (een beetje) kan zingen of noten lezen ook meedoen. Aanmelden kan via dit formulier

Instructie
Op 5 mei om precies 21.00 uur wordt de meespeeltrack gestreamd vanaf het YouTube kanaal van SPOT Groningen. Zo kunnen we allemaal gelijktijdig spelen.

  • Om alvast te oefenen vind je via deze link een mp3 van de meespeeltrack en de bladmuziek. Het tempo is 92 bpm, de toonsoort Eb majeur en de stemming 440 hz. Na 3 metronoompiepjes starten de 16enootjes, dan zijn er 2 maten intro en dan start de zang. Na 1 refrein en couplet is er een tussenspel (maat 35 tot en met 50) en dan is er nog 1 refrein en couplet, met aan het eind een kleine ritenuto (vertraging). Ook als je niet of niet goed noten leest wijst het zich vanzelf.
  • We maken een mooie film van ons eerbetoon aan de vrijheid en monteren daar zoveel mogelijk beelden van deelnemers in. Als je in de film mee wilt spelen vragen we je:
    • Iemand jou te laten filmen
    • Horizontaal, op circa 1,5 meter afstand
    • Te verzenden via computer of WeTransfer app naar: groningenwellmeetagain@gmail.com

Natuurlijk kun je je beelden ook zelf delen op social media met de #wellmeetagain.

Groeiend aantal deelnemers
Deelnemende instellingen tot dusver zijn: Noordpool Orkest, De Wijk De Wereld, SPOT Groningen, Theater de Steeg, het Noord Nederlands Orkest, Bab Ad-daar, Het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, Martiniplaza, het Prins Claus Conservatorium, Haydn Jeugd Strijkorkest, Forum Groningen en Vrijdag. Ook doen er veel bekende artiesten mee. Zo zingt Bert Visscher mee voor de Stadsschouwburg, doen Wia Buze, Izaline Calister, Marlene Bakker, Mo Yussuf Bos, Zuhauze, Marcel Hensema, Arnold Veeman,  Frank den Hollander, Arno van der Heyden, Jan Henk de Groot en Erwin de Vries mee.