CrossWise organiseert panel ‘Move on up’ bij ESNS Conferentie

CrossWise organiseert panel ‘Move on up’ bij ESNS Conferentie

Nieuws

Jaarlijks organiseert ESNS (Eurosonic Noorderslag) een vierdaags showcasefestival en muziekconferentie in Groningen. In januari worden 350 opkomende Europese artiesten voorgesteld aan 40.000 muziekliefhebbers en 4.000 professionals uit de muziekindustrie, waaronder vertegenwoordigers van 400 internationale festivals. De conferentie overdag omvat meer dan 150 paneldiscussies, interviews en keynotes over urgente onderwerpen en de noodzaak van sociale verandering in de muziekindustrie.

Panel ‘Move on up’
CrossWise, onderdeel van SPOT Groningen, organiseert donderdag 18 januari een panel over het opbouwen van professionele netwerken en educatieve programma’s in de muziekindustrie. ‘Move on Up’ is een samenwerking tussen SPOT Groningen, ESNS, Tallinn Music Week, Viljandi Culture Academy, KAOS Pilot en NHL Stenden Hogeschool. Het doel is een netwerk te creëren van veerkrachtige professionals die samen leren en stap voor stap grote onderwerpen aanpakken om de industrie vooruit te helpen.

Toekomstbestendig
Zijn we als professionals nog wel toekomstbestendig? ‘Move on Up’ werkt aan een projectplan voor een Europese subsidieaanvraag om de kloof tussen muziekmanagementonderwijs en de veranderende praktijk van professionals in de muziekindustrie te dichten. Topics zoals digitalisering, behoud van culturele diversiteit, duurzaamheid en eerlijke verloning staan centraal. We hebben een idee, maar we willen graag ook de inzichten van muziekprofessionals horen tijdens ESNS!

Brainstormsessie
Het panel bestaat uit Bastiaan Nijbroek (NHL Stenden Hogeschool), Tsvetina Vacheva (NHL Stenden Hogeschool), Andries van Wieren (3S Music Management), Michael Lambert (Wide Events, AMW Management, Aimless Play), Ronald Lowijs (SPOT Groningen) en Helen Sildna (Tallinn Music Week). ‘Move on Up’ nodigt muziekprofessionals uit om samen te brainstormen over hoe we samen leren en de muziekindustrie van morgen vormgeven. Onderwerpen zijn onder andere de toekomstbestendigheid van de muziekindustrie, de laatste trends en een netwerk dat co-creëert om grote problemen op te lossen. De conferentie is alleen toegankelijk met een conferentieticket.

Heb je een ticket? We ontmoeten je graag tussen 16.30 en 18.00 uur in De Oosterpoort in de Ronde Kamer. Laat ons vooral je mening horen! Kun je er niet bij zijn, maar wil je wel graag je mening geven, stuur dan een bericht naar crosswise@spotgroningen.nl en dan nemen we contact met je op.

Let op: Deze sessie is in het Engels