Kindermuziekweek 

Heel Nederland staat vanaf 1 t/m 10 april tien dagen lang in het teken van live muziek voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. In concertzalen en theaters, op scholen en kinderdagverblijven, in bibliotheken en op muziekscholen brengen we ieder kind in aanraking met muziek. Ervaar ook in De Oosterpoort en Stadsschouwburg de kracht van muziek!

Kriebel (2+)

Kriebel (2+)

Orkaan
Zaterdag 2 april, 15.00 uur
SPOT/Stadsschouwburg

Wat gebeurt er als een kriebel in je buik plots via je mond naar buiten glipt, door de ruimte zweeft en zo floep, via de viool de marimba in kruipt en flop je oren in vliegt? In een betoverend decor nemen een vioolspelende zanger, een dansende percussionist en een zingende danseres je mee in een speelse ontmoeting tussen dans, muziek en stem. Een peuterconcert dat alle zintuigen kriebelt. Je kijkt je oren uit!

Kindermuziekweek Middag

Kindermuziekweek Middag

Kindermuziekweek
Donderdag 7 april
SPOT/De Oosterpoort

In het kader van de Kindermuziekweek organiseren SPOT Groningen, het Noord Nederlands Orkest en VRIJDAG Muziek een Kindermuziekmiddag. Via de website kan je je gratis kaartje reserveren.

Op donderdag 7 april is de Kindermuziekmiddag in De Oosterpoort. Het programma begint om 15:00 uur duurt tot 17:30 uur. Tijdens deze middag zijn er allerlei activiteiten in het gebouw. Er zijn workshops van Vrijdag en het Noord Nederlands Orkest, er is een proeftuin vol met instrumenten om te bespelen en er is een Muziekmaakmachine aanwezig. Met deze machine kan zelf muziek gemaakt worden!

Het veterstrikconcert (4+)

Het veterstrikconcert (4+)

De Grote Haay
Zondag 10 april, 11.00 uur
SPOT/De Oosterpoort/ Kleine zaal

Een popconcert voor iedereen die al kan veterstrikken. Of het nog moet leren. Het optreden van een klein uur staat bol van oude, bekende kinderliedjes als Op een grote paddenstoel en In een groen knollenland.

Deze worden afgewisseld met nieuwe liedjes van Mark Haayema, zoals StrontvliegDromen en liedjes die hij schreef voor onder andere Kinderen voor Kinderen en orkestvoorstellingen van Pluk van de Petteflet en Kikker. Tussendoor worden er ook nog eens korte verhalen en gedichten voorgelezen.