Jeugdtheater in de voorjaarsvakantie!

Jeugdtheater in de voorjaarsvakantie


Er zijn weer allemaal toffe, grappige, stoere, fantasierijke en ontroerende familievoorstellingen te zien in Grand Theatre, de Stadsschouwburg en De Oosterpoort tijdens de voorjaarsvakantie. Geniet van dromerige musical, geniale onzin, ijzersterke komedie en nog heel veel meer. De leukste vakanties vier je gewoon lekker hier, in Groningen.

Repelsteeltje en de blinde prinses (8+)

Repelsteeltje en de blinde prinses (8+)

Theater Rotterdam

Vr 14 en za 15 februari, 19.00 uur
Zondag 16 februari, 14.30 uur

SPOT/Stadsschouwburg

“Drie uur lang val je van de ene hilarische scène in de andere.” Trouw ★★★★★

Theater Rotterdam komt met een hilarisch familiespektakel dat zich kan meten met eerdere theaterhits als De Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig. Een feest vol grappige verwikkelingen, snedige dialogen, gloedvolle liedjes en magische toverkunsten. Wordt het blinde prinsesje genezen? Kan Repelsteeltje zijn naam geheimhouden? Laat je meeslepen naar een sprookjeswereld die soms sprekend lijkt op het echte leven. Want iedereen wil toch af en toe een mannetje op bezoek dat al je problemen oplost?

Adios (7+)

Adios (7+)

Het Houten Huis & Speeltheater Holland

Ma 17 en di 18 februari, 14.30 uur

SPOT/Grand Theatre

“Troostrijke, poëtische voorstelling.” De Volkskrant
Een oude vrouw zit mijmerend bij de kachel. Buiten kraakt de appelboom in de wind. Terwijl ze thee inschenkt, dwalen haar gedachten af… Het hondje blaft als er uit de theepot een piepklein mannetje kruipt, het is haar geliefde van vroeger. Over het behang vliegen vogels voorbij, een pyjama vraagt haar ten dans. Langzaam brengt de kamer een vervlogen wereld tot leven.

Sneue gevallen (6+)

Sneue gevallen (6+)

Theater Sonnevanck

Woensdag 19 februari, 14.30 uur

SPOT/Grand Theatre

Een absurdistische en ontroerende komedie.
Niemand is zo gevoelig als Bram. Zodra hij de voordeur uitstapt, wordt hij overspoeld door prikkels. Tikkende stoplichten, borende bouwvakkers, regen en wind. Voor Bram is het al snel te veel, veel te veel. Daarom ligt hij in zijn veilige warme snoezelkamer en komt nooit buiten. Maar dan vinden zijn ouders dat het tijd wordt voor verandering…

Stil of ik schiet (6+)

Stil of ik schiet (6+)

House of Nouws / Stip Theaterproducties

Donderdag 20 februari, 14.30 uur

SPOT/Grand Theatre

Een knallende voorstelling die volle hoofden leegt.

Stil zijn is goed, het maakt je rustig. Maar het is ook erg moeilijk. De meeste kinderen kunnen er niks van en veel volwassenen trouwens ook niet. We doen er alles aan om te zorgen dat het maar niet stil wordt. In Stil of ik schiet zien we twee ouders omgaan met een zwijgende zoon. Opeens spreekt hij niet meer en niemand weet waarom. Kom luisteren naar de swingende stilte in deze muzikale voorstelling waar je dwars doorheen mag lachen.

Het dier, het dier en het beestje (8+)

Het dier, het dier en het beestje (8+)

Theater Artemis

Vrijdag 21 februari, 14.30 uur

SPOT/Grand Theatre

Een gezongen fabel over hoe het is om mens te zijn.
Een moeflon/zeebaars/brandgans, zit in een voetbalteam bij een ringslang/bruinvis/lama, samen met hun klasgenoot de bosduif/steenmarter/melkkoe. Op een dag komt de spitsmuis/tapir/karekiet niet meer op de training. Wat gek is. Hij/zij/het is er eigenlijk altijd. En hij/zij/het zou de keepershandschoenen mee nemen. En het regent ook nog. In deze voorstelling maakt Jetse Batelaan van hele gewone dingen een dromerige musical. Met dierenpakken, een echte hond en livemuziek.

Eet je bord leeg (4+)

Eet je bord leeg (4+)

De Toneelmakerij

Zaterdag 22 februari, 14.30 uur

SPOT/Grand Theatre

“Een vrolijke chaos met veel herkenbare aspecten uit het gezinsleven.” – Theaterkrant
Popski, Momski en Jipski vormen een gelukkig gezin. Behalve ’s avonds als de klok zes slaat. Dan verandert de eettafel in een slagveld met de door Momski opgediende maaltijd als de munitie. Popski en Momski verleiden, manipuleren, vloeken en tieren, maar niets lijkt te helpen. De mond van Jipski blijft dicht en de maag leeg. Popski en Momski zitten met de handen in het haar en de oorlog boven het bord wordt hoe langer hoe wreder.

De familie van Nielie in alle staten (6+)

De familie van Nielie in alle staten (6+)

Theatergroep Kwatta

zondag 23 februari, 14.30 uur

SPOT/Stadsschouwburg

Rare snuiters en swingende liedjes
Woestijnen, wolkenkrabbers, filmsterren! Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden. De familie van Nielie gaat naar Los Angeles, maar op het vliegveld van New York raken ze elkaar al kwijt. Wat volgt is een avontuur in het land van de hiphop, een roadtrip vol vreemde ontmoetingen met rare snuiters en een race tegen de klok. Zal Theo op tijd komen op het congres? Fantasievol muziektheater bomvol swingende liedjes.

Tussen Kunst en Kids (4+)

Tussen Kunst en Kids (4+)

Tussen Kunst en Kids (4+)

Zondag 23 februari, 11.00 uur

SPOT/Grand Theatre

Kan een plank of een zakdoek ook een dier, een auto of een pannenkoek zijn? Tijdens het vrolijke ochtendprogramma Tussen Kunst en Kids ga je met scenograaf Karin Post en een filosoof aan de slag rond het thema verbeelding. De Benedenzaal verandert in een vrolijke speeltuin, waar je lekker kunt spelen, chillen en denken.

Leeftijd
Er is niets zo leuk als een voorstelling bezoeken met je kinderen. We begrijpen dat je soms niet kunt wachten tot je kind de juiste leeftijd heeft. De leeftijdsaanduiding bij onze (familie)voorstellingen is er echter niet voor niets: voorstellingen kunnen voor te jonge kinderen onbegrijpelijk of zelfs griezelig zijn. We verzoeken al onze bezoekers vriendelijk ons advies te volgen.

Meer informatie en tickets:

SPOT Groningen– www.spotgroningen.nl

Grand Theatre – www.grandtheatregroningen.nl