Jeugdtheater in de vakantie

De dagen zijn al duidelijk langer, sneeuwklokjes laten zich zien, de eerste lammetjes dartelen rond en aan de bomen zie je voorzichtige knoppen: de lente komt eraan! En dat vieren we met een voorjaarsvakantie vol superleuke jeugdvoorstellingen.

Anders is een hele normale Zweedse voornaam (6+)

Anders is een hele normale Zweedse voornaam (6+)

Theater Artemis / Bambie
Zondag 20 februari, 14.30 uur
Grand Theatre

Op hoeveel manieren kan je op een fiets stappen? Moet je schoenen alleen maar aan je voeten dragen? Kan je zelf je naam veranderen en elke dag anders heten? Anders is een hele normale Zweedse voornaam gaat over de vraag waarom we de dingen doen zoals we ze doen. Drie figuren proberen alles omgekeerd of anders te doen, met als gevolg grappige taferelen, zelfbedachte uitvindingen en slapstick-ongelukken. Regisseur Jetse Batelaan werkt voor deze voorstelling samen met mimetheatergroep Bambie.

De Winter-Gruffalo (3+)

De Winter-Gruffalo (3+)

Meneer Monster
Maandag 21 februari, 12.30 en 15.00 uur 
SPOT/Stadsschouwburg

“Peuters en volwassenen zitten van begin tot eind op het puntje van hun stoel.” Theaterkrant

In februari kan de winter soms nog een gemeen staartje hebben. Gelukkig herneemt Meneer Monster zijn hilarische bewerking van het meesterlijke kinderboek De Gruffalo van Julia Donaldson & Axel Scheffler in een speciale sneeuw-editie. Dus neem je muts en handschoenen mee en geniet nog eenmaal van de avonturen van Muis, die door de andere dieren wordt uitgenodigd om lekker te komen eten. Zelfs Slang is hiervoor wakker geworden uit zijn winterslaap. De Winter-Gruffalo is spannende fysieke slapstick voor iedereen vanaf drie jaar.

Tekenfilm zonder beeld (6+)

Tekenfilm zonder beeld (6+)

Het Houten Huis / Eef van Breen Group
Maandag 21 en dinsdag 22 februari, 14.30 uur
Grand Theatre

Wat als ik er straks niet meer ben. Ben ik dan niks? Word ik misschien iets anders: een grote boom, een vlieg, of de poep waar hij op zit? Of zweef ik door het heelal, als licht? En als jij dan je ogen dicht doet en je denkt aan mij, zit ik dan ook een beetje in jou? Het Houten Huis en Eef van Breen Group maken samen met dichteres Kira Wuck een voorstelling vol beelden van geluid. Stap in het schemerdonker waar woorden, stemmen en klanken overal om je heen klinken en je meenemen op een buitengewone reis.

De drie biggetjes en het wolfspak (4+)

De drie biggetjes en het wolfspak (4+)

De Toneelmakerij
Woensdag 23 februari, 14.30 uur
Grand theatre

Een vrolijke wat het kost uit de klauwen van de boze wolf te blijven. Ze hebben allemaal zo hun mening over wat er moet gebeuren en hoe. Knorrige sneren, krulstaartige debatten en ruzies vol wat het kost uit de klauwen van de boze wolf te blijven. Ze hebben allemaal zo hun mening over wat er moet gebeuren en hoe. Knorrige sneren, krulstaartige debatten en ruzies vol nooit eerder gehoorde woorden vliegen over en weer. En dat alles onder de voortdurende dreiging van wolvengehuil.

De Baron van Münchhausen (7+)

De Baron van Münchhausen (7+)

Theater Sonnevanck & DIEHELEDING
Vrijdag 25 februari, 14.30 uur
Grand Theatre

Theater Sonnevanck brengt met de hiphoppers van DIEHELEDING het waargebeurde verhaal van de Baron van Münchhausen. In een kleurrijke en muzikale familievoorstelling zien we de Duitse edelman die lang geleden héél belangrijk was in een of andere oorlog. Hij vertelt de wonderlijkste verhalen, over rappende soldaten, breakdancende paarden en kanonskogels die inslaan als de beat die dropt. Maar is het allemaal wel echt gebeurd? Ach, waarom ook de waarheid spreken, als je een wereld bij elkaar kunt liegen waar het veel leuker is?

Tussen Kunst en Kids (4+)

Tussen Kunst en Kids (4+)

Zondag 27 februari, 11.00 uur
Grand Theatre

Tijdens dit ochtendprogramma verandert de benedenzaal van het Grand Theatre in een vrolijke speeltuin, waar je lekker kunt spelen, chillen en denken. Ditmaal mogen de kinderen ervaren hoe het is om op het podium te staan en te dansen in een decor dat ze zelf gaan maken.

Voor welke leeftijd?
Er is niets zo leuk als een voorstelling bezoeken met je kinderen. We begrijpen dat je soms niet kunt wachten tot je kind de juiste leeftijd heeft. De leeftijdsaanduiding bij onze (familie)voorstellingen is er echter niet voor niets: voorstellingen kunnen voor te jonge kinderen onbegrijpelijk of zelfs griezelig zijn. We verzoeken al onze bezoekers vriendelijk ons advies te volgen.