De Wijk De Wereld

DE WIJK DE WERELD 2020: BEIJUM!

De Wijk De Wereld is in Beijum! Na eerdere edities in Selwerd/Paddepoel en de Korrewegwijk/De Hoogte zijn we de komende maanden in Beijum te vinden. En we willen jullie, bewoners van Beijum, heel graag ontmoeten en vertellen over onze plannen! Wil je graag wat horen wie we zijn, hoe we werken en of jij misschien iets kunt doen bij De Wijk De Wereld? Dan nodigen we je graag uit bij onze eerste bijeenkomst (met o.a. een verrassingsoptreden!) op woensdag 22 januari, om 19.30 uur in Trefpunt (Beijumerweg 17). Aanmelden is niet nodig. Klik hier voor meer informatie.

 

Medewerkers De Wijk De Wereld met een grote cheque voor €5000 voor de Cultuurprijs.

De Wijk De Wereld wint Groninger Cultuurprijs voor Amateurkunst!

Wat zijn we trots! Op 12 november wonnen wij de Groninger Cultuurprijs voor Amateurkunst!

“De manier waarop ze alle wijkbewoners samen brengen en mensen naar het theater krijgen die er wellicht anders niet zouden komen is bewonderenswaardig. Waren er maar meer initiatieven die op die manier saamhorigheid aanmoedigen en talent aanmoedigen.” aldus de jury.

Ook een van onze vaste makers, Mohamed Yusuf Boss, viel in de prijzen. Als winnaar van de Groninger Talentprijs, is hij voor de jury een artiest die een huis voor verhalen creëert, met als toegevoegde waarde dat hij zijn persoonlijke verhaal meeneemt.”

De prijzen (elk à 5000 euro) zijn een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de provincie Groningen.

Bekijk hier de reportage op RTV Noord