This Is The Kit

This Is The Kit

This Is The Kit

  • Vrijdag 28 januari 2022
  • SPOT/Der Aa-theater, Akerkstraat 11
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

This Is The Kit is het project van de Britse, in Parijs woonachtige zangeres Kate Stables. Ze maakt prachtige, door banjo aangedreven folkliedjes, die worden versierd met flarden piano, gitaar, zachte blazers en bescheiden percussie. Op 28 januari 2022 staat ze met haar band in het Der Aa-Theater.

This Is The Kit debuteerde in 2008 met het album Krulle Bol, waardoor je bijna zou denken dat de groep Nederlands is. Maar niets is dus minder waar. In oktober 2020 verscheen het vijfde album, Off Off On, opvolger van het drie jaar oude Moonshine Freeze. In de tussentijd maakte Stables een uitstapje met The National, als tourbandlid en als gastzangeres op hun album I Am Easy To Find. De weerslag van die samenwerking is te horen op Off Off On. Klonk er op eerdere albums nog redelijk ingetogen folk, ditmaal schuift de sound richting avontuurlijke, kleurrijke indiepop.

De verhalen achter Off Off On
This Is The Kit kan niet wachten om haar nieuwe liedjes en het verhaal erachter te delen met iedereen die het horen wilt. Nummers die het album nét niet gehaald hebben, shows op bijzondere plekken en mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd bij het maken van Off Off On. Op dinsdag 15 juni deelt ze daarom de digitale EP Off Off Oddities, zeven tracks die de show op 28 januari nóg specialer maakt. Dus kom het vooral live ervaren!

Tegelijkertijd met de EP release deelt This Is The Kit een serie video’s in de Off Off Oddities playlist op YouTube, een aanrader voor iedereen die net als Kate ook echt niet meer kan wachten.

“Een gloedvolle intieme plaat. Net als op voorganger Moonshine Freeze laat Stables horen een uitgekiend gevoel voor zowel melodie als melancholie te hebben.”
OOR over Off Off On

This Is The Kit is the alias of the British singer Kate Stables. Her music consists of hypnotizing melodies and folk-flavoured groove. On January 28, 2022, the singer and her band will perform in the Der Aa-Theater.

In October of 2020, the 5th album Off Off On came out. This Is The Kit knows how to make the odd combination of the banjo, saxophone, and off-beat electric guitar work like no other. The record received great reviews. “Off Off On stakes out the Winchester-born, Paris-based Stables as one of the most original and musically gifted artists of today”, as was written in The Independent.

Website This Is The Kit

Join the Facebook event