Waarom is het stil in de stad (8+)

Waarom is het stil in de stad (8+)

Urban Myth

Waarom is het stil in de stad (8+)

Urban Myth

  • Zondag 21 februari 2021
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 14.00 uur: Stadsschouwburg gaat open
  • 14.30 uur: Aanvang voorstelling
  • 15.45 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)
Evenement uitgesteld

Evenement uitgesteld

In verband met de opgelegde maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus is de voorstelling Waarom is het stil in de stad (8+) van Urban Myth verplaatst van 18 oktober naar 21 februari 2021.

Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Kun je niet op de nieuwe datum, stuur dan even een mail naar kassa@spotgroningen.nl.

Nieuwe voorstelling van de makers van de met de Gouden Krekel bekroonde voorstelling Martin Luther King.

De straten zijn leeg. Op de pleinen is het stil.
En alle kinderen zijn thuis.
Maar het is geen vakantie.

Onzichtbaar
Volwassenen zijn bezorgd. Er is iets aan de hand wat nog niet eerder is voorgekomen, niet in Nederland.
Een virus zet het hele leven op zijn kop. Onzichtbaar, onbekend en onwerkelijk. De scholen zijn dicht.
Je kunt niet meer met vrienden afspreken en je opa en oma heb je al weken niet meer gezien. Dit soort verhalen ken je uit spannende boeken en films. Alleen is dit geen film, dit is het echte leven.

Kinderen spreken
Waarom is het stil in de stad? is een documentaire jeugdtheatervoorstelling over de coronacrisis vanuit het oogpunt van kinderen. Hoe hebben zij de ‘intelligente lockdown’ ervaren? Wat gebeurde er achter hun voordeur? Terwijl in de krant en op televisie de experts zich verdrongen aan talkshowtafels om hun mening te geven over deze historische gebeurtenis, bleef de ervaring van kinderen nagenoeg buiten beschouwing. Wat is hun verhaal? Wat dachten ze? Hoe voelden zij zich? Ook kinderen vinden van alles van de coronacrisis. En ze hebben een boodschap voor de volwassenen.

Toekomst
Urban Myth interviewde voor deze voorstelling kinderen met verschillende achtergronden. Birgit Schuurman en Tarikh Janssen brengen deze interviews rechtstreeks het toneel op. Hoe ervaarden de kinderen de afgelopen periode? Hoe verhouden ze zich tot hun ouders en hun familie als ze het huis niet uit mogen? En hoe zien zij de toekomst?

Regie: Jörgen Tjon A Fong
Spel: Birgit Schuurman en Tarikh Janssen

Jeugdtheater in de voorjaarsvakantie