Trixie Whitley

Trixie Whitley

support: Echo Beatty

Trixie Whitley

support: Echo Beatty

  • Zondag 2 april 2023
  • 09:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Kaartverkoop:

kassa (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato, Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45 p/min) en ticketservice.nl

Let op: vrije sta- en zitplaatsen

Eigenzinnig en eigentijds
De Amerikaans-Belgische zangeres Trixie Whitley is de dochter van de in 2005 overleden Amerikaanse bluesman en singer-songwriter Chris Whitley. Muziek is haar dus met de paplepel ingegoten, al bestrijkt het werk van Trixie een breder stijlenpalet dan dat van haar vader. Luister maar eens naar haar dit jaar verschenen debuutalbum ‘Fourth Corner’, waarop eigentijdse, gepassioneerde songs klinken die zijn geworteld in vintage soul, R&B, blues en rock. En hoe mooi dat live kan klinken, liet ze bijvoorbeeld in januari
horen tijdens Eurosonic en in juni op Pinkpop.

Support: Echo Beatty

Het Antwerpse duo Echo Beatty maakt Lo-Fi Folk met een donkere inslag. Intiem en tegelijk psychedelisch en obscuur. Ondanks dat ze maar met z’n tweeën zijn, weten ze live een rijk en gevarieerd geluid neer te zetten. De intense zangpartijen vanAnnelies Van Dinter en het subtiele maar indringende spel van Jochem Baelus (gitaar, vibrafoon, drums, loops, attributen) zorgen voor een beklemmende sfeer. Geen makkelijke muziek, maar voor wie er echt induikt valt er veel moois te ontdekken. Dit jaar verscheen het nieuwe album‘Tidal Motions’, geproduceerd door Jeff McMurrich (o.a. The Luyas, Owen Pallett en Tindersticks)

“Hoe goed de nummers van ‘Fourth Corner’ zijn wordt live meteen bewezen. Of het nu de meeslepende titelsong, het spannende opgebouwde Silent Rebel Pt.2, single kandidaat Need Your Love of het verstillende Oh, the Joy is, stuk voor stuk zijn het songs die bulken van kwaliteit en ze worden in Paradiso op overtuigende wijze gepresenteerd.”

Lees hier het volledige concertverslag.

★★★★★ Concertverslag Written in Music (Robert Schuurman)

“‘Fourth Corner’ is een prachtdebuut, dat zonder twijfel een grote muzikale toekomst voor Trixie Whitley voorspelt. Met het tempo waarin ze zich blijft ontwikkelen als muzikant en tekstschrijver, kan het niet anders dat we nog heel veel van haar gaan horen de komende jaren!”

Lees hier de volledige albumrecensie.

★★★★ Albumrecensie Written in Music (Robert Schuurman)