Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht

Peachez

Toneelgroep Maastricht

Peachez

  • Vrijdag 20 november 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:00: Start voorstelling
  • 20:00: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

Peachez is de bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis naar de roman van Ilja Leonard Pfeijffer. Wegens groot succes keert deze voorstelling van Toneelgroep Maastricht terug in de theaters.

In deze bewerking van het Libris Litertuurprijs-winnende boek van Ilja Leonard Pfeijffer speelt Porgy Franssen een professor op leeftijd die tot dusver geen succes heeft gehad in de liefde, tot nu. Hij ontvangt een mailtje van een onbekende vrouw, Sarah Peachez, gespeeld door Maartje van de Wetering. Er ontspint een hartstochtelijk dialoog en tegen eigen verwachting in vindt de professor de liefde. Alleen niet alles is wat het lijkt.

Samenwerkingen tussen Michel Sluysmans, regisseur van Peachez, en schrijven Ilja Leonard Pfeijffer werden eerder ook al goed ontvangen. De voorstelling Noem het maar liefde uit 2019 werd door pers en publiek enthousiast ontvangen. De advocaat en Brieven uit Genua waren andere succesvolle samenwerkingen tussen de twee. “De samenwerking tussen Ilja en mij is lang en duurzaam. We zijn beiden gefascineerd door het spanningsveld tussen feit en fictie, waarheid en leugen. Hoe ze elkaar in ons huidige tijdsgewricht raken en beïnvloeden” zegt Sluysmans.

De regie van Peachez is in handen van artistiek leider Michel Sluysmans. Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen. Zij worden muzikaal bijgestaan door de Vlaamse multi-instrumentalist Axl Peleman.

“Bewerking Pfeijffer-roman beste voorstelling van het jaar”

★★★★★  Elsevier

“Porgy Franssen voelt zich thuis in zijn rol van wereldvreemde professor”

★★★★  de Volkskrant

“Schitterende theaterbewerking van Pfeijffers wondermooie romance”

De Theaterkrant