Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht

La Superba

Toneelgroep Maastricht

La Superba

  • Vrijdag 23 maart 2018
  • : start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Ode aan geloof, hoop en liefde

Artistiek leider Servé Hermans regisseert La Superba, Ilja Leonard Pfeijffers adembenemende lofzang op de stad Genua. Een muzikale voorstelling over migranten die op zoek zijn naar een mooier en beter leven. De hoofdrollen worden gespeeld door Wim Opbrouck en Angela Schijf. De livemuziek is van Axl Peleman, Ron Reuman en Roeland Vandemoortele.

Inleiding om 19.15

Inleiding om 19.15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur waarin hoofdrolspeler Wim Opbrouck in gesprek gaat met Jantien Kurpershoek. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 2,50 kunt u meebestellen bij uw bestelling. Heeft u al kaarten gekocht, dan kunt u de inleiding hier bestellen

Bekijk hier een samenvatting van Zomergasten met Wim Opbrouck.

 

La Superba

Een schrijver uit het Westen is neergestreken in Genua. Hopeloos verliefd is hij op het mooiste meisje van Genua. Zij werkt in de Bar met de Spiegels. Als hij op een avond een vrouwenbeen vindt, begint een lange tocht door de labyrintische stegen van de stad die een scala aan bewoners herbergt. De Afrikaanse rozenverkoper, de Senegalese illegaal, de schrijver uit het Westen, zelfs het mooiste meisje van Genua, er is één ding wat hen bindt. Allen hebben het onuitputtelijke verlangen naar een mooier en beter leven. En voor allen is dit verlangen een fantasie waar ze in verdwalen.

Schrijver

Ilja Leonard Pfeijffer won met zijn roman La Superba de Libris Literatuurprijs 2014. In seizoen 2016- 2017 was zijn eerste toneelstuk voor Toneelgroep Maastricht, De advocaat, te zien in de theaters.  De veelgeprezen roman La Superba is door Jibbe Willems bewerkt voor toneel.

“La Superba is minstens even rijk aan literaire hoogstandjes als de brieven. (…) schitterend vertolkt door Opbrouck”

Recensie Theaterkrant

spel Wim Opbrouck, Angela Schijf, Daan van Dijsseldonk, Joke Emmers, Kendrick Etmon, Michel Sluysmans, Dries Vanhegen en afwisselend Melissiër Boobé, Mpho Pierreux, Ture Reuman en Lushyra Sint Jago regie Servé Hermans tekst Ilja Leonard Pfeijffer bewerking Jibbe Willems dramaturgie Ludo Costongs muzikale leiding Ron Reuman band Axl Peleman, Ron Reuman en Roeland Vandemoortele decor TGM i.s.m. NTGent ontwerp en realisatie installatie Tim Scheffer kostuumontwerp Marta Stoffels lichtontwerp Dennis Diels geluidsontwerp Wil-Jan Pielage video content Stephan Vanfleteren video ontwerp Daan Hazendonk regieassistentie Dionne Hendriks foto’s Stephan Vanfleteren