Thomas Azier

Thomas Azier

+ support: Lars and the Magic Mountain

Thomas Azier

+ support: Lars and the Magic Mountain

  • Vrijdag 27 september 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 19.00 uur: Zaaldeuren open
  • 20.00 uur: Aanvang porgramma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Thomas Azier staat garant voor een opwindende mix van pop, techno, industrial en jaren 80 wavemuziek. Met zijn charismatische voorkomen en theatrale stem maakt hij van elk optreden een opzwepende show die je niet mag missen. Vrijdag 27 september staat Thomas Azier in De Oosterpoort.

Pop van eigen Bodem. Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen Bodem. Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen Bodem.

Berlijn

Thomas Azier vertrekt als 19-jarige jongen vanuit een Fries dorpje naar Berlijn om zijn muzikale pad te vinden. Daar werkte hij jaren aan zijn debuutplaat Hylas dat in 2014 uitkwam. De recensies waren lovend en zijn muzikale carrière nam een vlucht. Later verhuist Azier naar Parijs en brengt hij zijn plaat Rouge (2017) uit.

“Rouge is een statement voor enigszins gladgestreken popliedjes, die mooi tot leven komen dankzij fijnzinnige details in de productie (Dan Levy had die touwtjes in handen). Nummers als Sandcastle (Queen ontdaan van het pathos) en Concubine laten horen dat Azier zo’n sterk versoberde richting wel kan hebben.” Lees hier de volledige recensie van OOR.

Support: Lars and the Magic Mountain

Lars and the Magic Mountain is de nieuwe band van Lars Kroon (Go Back To The Zoo, St. Tropez). Het is een grootse spacerock, drone experience met gitaren, een gospelkoor, strijkers en blazers. Nu voor het eerst te zien als voorprogramma, in een iets kleinere bezetting!

Lars and the Magic Mountain

Successen

De eerste twee albums van Azier worden beloond met een Edison. Van Rouge werd de single Talk To Me verkozen tot 3FM Megahit en de ballade Babylon werd Top Song bij Radio 2. Thomas Azier heeft inmiddels al samengewerkt met o.a. Diplo en Stromae. Voor de laatste artiest was hij ook de support tijdens zijn tours in 2013 en 2014. Ook festivals konden niet meer om hem heen. Zo speelde Azier op Best Kept Secret, Lowlands en ESNS.

Stray

Het jaar 2018 stond in het teken van album Stray. De muziek van het album werd, mede door het grotendeels zwervende/ reizende bestaan wat Thomas Azier jarenlang aanhing, over de hele wereld geschreven. Van Kyoto tot Berlijn, van Abidjan tot New York, Parijs en Friesland. Stray is door Azier op zijn eigen label Hylas Records uitgebracht, waarmee hij dit jaar tevens nieuwe muziek uit gaat brengen. Het wachten is op album nummer 4!

“Een wonderschone, tot in de puntjes verzorgde collectie liedjes die ook buiten Nederland moet opvallen. Zulke sterke fris en modern klinkende popplaten zijn ook internationaal een zeldzaamheid.” Lees hier de volledige recensie van de Volkskrant

 

Burgers & beer

Burgers & beer

Begin je avond goed met een heerlijke burger (vlees of vega) met friet, garnering én je eerste (speciaal)biertje. Bestel direct samen met je kaarten (€ 17,50) of los als je al kaarten hebt.

Warme brownie met ijs

Warme brownie met ijs

Nog een lekker toetje? Bestel dan samen met je kaartje koffie of thee met een warme brownie met ijs (€ 6,00). Kaarten al gekocht? Dit toetje is ook los te boeken.

Vrije sta- en een beperkt aantal zitplaatsen

Despite his name and extraordinary music having an international ring to them, Thomas Azier really is a Dutch bloke. He moved to Berlin about seven years ago, where wrote his well-received debut album Hylas (2014) in an old DDR factory. In recent years Azier lived and worked on his new album in Paris. Azier’s exciting mix of pop, techno, industrial and eighties’ wave is perfectly suitable for the stage, even more so because he is a great singer. Azier is a versatile artist, always busy to explore and present new, surprising musical directions.