The Secret Sisters

The Secret Sisters

The Secret Sisters

  • Donderdag 23 juni 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Ze stonden al twee keer op TakeRoot. “The Secret Sisters pakt het publiek in met een combinatie van loepzuivere samenzang en echte Southern humor. […] Een prachtig begin van het festival.” Aldus 3voor12 Groningen over The Secret Sisters op TakeRoot 2017. Op 23 juni 2022 komen de zusjes Rogers uit Alabama terug naar de Binnenzaal van De Oosterpoort.

The Secret Sisters maakt melancholische klassieke country met pop invloeden en gospel grooves, waardoor ze dikwijls vergeleken worden met The Everly Brothers. Rolling Stone gaf hun laatste album Saturn Return (2020) een vier-sterren-review en noemde het een “stunning country-soul opus”. Maar de muzikale carrière van de zussen heeft ook diepe dalen gekend.

Sterker dan ooit

The Secret Sisters vielen na het touren met Bob Dylan in een diep gat, toen ze hun label verloren en faillissement moesten aanvragen. Ze kwamen sterker terug dan ooit met hun album You Don’t Own Me Anymore (2017), geproduceerd door Brandi Carlile en uitgebracht door New West Records.

Sisters zonder sterallures

De zussen stonden in het voorprogramma van Willie Nelson en Paul Simon en werkten samen met Dave Cobb en T Bone Burnett. “Ondanks dat de dames nummers aangereikt kregen van Bob Dylan en platen opnamen met T Bone Burnett en Jack White is van sterallures geen spoor te bekennen. […] Begeleid door eenvoudig gitaarspel krijgen de stemmen van de gezusters Rogers alle ruimte om te schitteren.” (3voor12 Groningen, 2017)

Verplaatst

Als gevolg van de coronamaatregelen is het concert van The Secret Sisters verplaatst van donderdag 24 juni 2021 naar donderdag 23 juni 2022. Bekijk hier het overzicht van alle verplaatste concerten en voorstellingen.