Servaes Nelissen

Servaes Nelissen

Beefteefjes

Servaes Nelissen

Beefteefjes

  • Woensdag 21 april 2021
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 uur: Aanvang voorstelling
  • 22:15 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)
Evenement uitgesteld

Evenement uitgesteld

Om de verspreiding van het virus onder controle te krijgen, zijn nieuwe maatregelen afgekondigd. Helaas kan dit evenement op de geplande datum niet doorgaan.

De voorstelling van Servaes Nelissen is verplaatst van 6 februari naar woensdag 21 april 2021. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum.

Beefteefjes ging in het voorjaar van 2019 in première en ontving lovende kritieken. Tevens werd Servaes voor deze productie genomineerd voor de VSCD Mimeprijs.

Een vrolijkmakend drieluik over depressie

Servaes heeft zich in dit drieluik laten inspireren door zijn buurman, kunstschilder Willem Koevoet. Op basis van gesprekken over inspiratie, maakangst en eenzaamheid laat hij de schilder van stillevens in een klein miniatuurtje tot leven komen. Willems adagium dat kunst open moet zijn en vrij van vooroordelen en verklaringen vormt de leidraad voor dit drieluik. In het nagenoeg tekstloze en associatieve middendeel duikt Servaes niet zonder humor in zijn eigen zwarte ziel. In het derde deel zien we Renate Schoep aan het werk. Zij is dierentolk en hondenpsycholoog en geeft seminars over depressies bij honden.

“Met Beefteefjes giet Servaes Nelissen zijn depressie in een hilarische, vrolijk stemmende vorm”

Volkskrant ★★★★

“Veelzijdig en briljant: Servaes Nelissen is een uiterst getalenteerd poppenspeler, een zeer originele geest en een sterk acteur. Hij bezit de gave om op geheel eigen wijze het tragische komisch te laten worden en het komische tragisch.”

Scènes ★★★★★

“Een creatieve poppenspeler en zijn kwelgeesten”

Theaterkrant

VSCD Mimeprijs

De mime-jury: “Servaes Nelissen heeft een imposant oeuvre opgebouwd als poppenspeler en theatermaker. Met zijn drieluik Beefteefjes – een vrolijkmakend drieluik over depressie – heeft hij een indrukwekkende voorstelling aan dit rijke oeuvre toegevoegd waarin Servaes op bijzonder invoelbare en persoonlijke wijze drie perspectieven op depressie schetst. De mimejury prijst de stap die Servaes gemaakt heeft met dit werk en was bijzonder ontroerd door de persoonlijke thematiek die Servaes zonder ironie en met groot gevoel voor materiaal en verbeelding heeft getoond.”

Servaes Nelissen

Bij Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht naast elkaar in een eigenzinnige mengvorm van toneel, cabaret, poppenspel en mime. In 2011 won Servaes de Gouden Krekel voor Meest Indrukwekkende Podiumprestatie voor zijn rol in de familievoorstelling Lang zal die Wezen van Toneelschap Beumer en Drost. Vorig seizoen maakt hij samen met Ilse Warringa de komedie Popje, hou je muil! bij Feikes Huis.

Spel, tekst en vormgeving: Servaes Nelissen / Eindregie: Marijn v/d Jagt / Dramaturgie: Pol Eggermont / Licht- en geluidsontwerp: René Rood / Pruiken: Pilo Pilkes / Fotografie: Bowie Verschuuren / Met dank aan: Vincent van Warmerdam, Kees v/d Vooren en Nelissen Decorbouw