Saman Amini | Black Sheep Can Fly

Saman Amini | Black Sheep Can Fly

Onvoorspelbaar Verleden

Saman Amini | Black Sheep Can Fly

Onvoorspelbaar Verleden

  • Vrijdag 6 november 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Na de succesvolle voorstellingen A Seat At The Table en Samenloop van Omstandigheden komt theatermaker Saman Amini nu met de tragikomische muzikale show Onvoorspelbaar Verleden. Een voorstelling over het verwerken van pijn en het belang van verbinding met de samenleving, je dierbaren en jezelf.

 

Dit tragikomische verhaal draait om Amir, een talentvolle en gerespecteerde zanger aan de top van zijn carrière. Ondanks al het succes is Amir verre van gelukkig. Hij is depressief, drinkt alsof er geen morgen meer is en en raakt steeds verder verwijderd van alles wat hem lief is in het leven.

Na een mislukt optreden stort zijn wereld in elkaar. Zijn fans en vrienden keren zich tegen hem. Die avond drinkt Amir als nooit tevoren en belandt in een zwart gat. Als hij weer bijkomt, is hij op het strand van Baarzagh, het station tussen hel en aarde. Amir komt in een hallucinante nachttocht terecht waar hij via donkere krochten en diepe dalen zijn weg naar huis probeert terug te vinden.

Saman Amini’s kracht ligt in de gezongen vertelling. Hij verleidt je nu eens met een bitterzoete blues, dan weer slaat hij je om de oren met scherpe raps, melancholisch en betoverend. Ook in deze voorstelling gaan theatrale scenes en sterk persoonlijke liedjes moeiteloos in elkaar over. En zoals altijd weet Amini humor constant af te wisselen met scherpe inzichten.

Saman Amini: “Zo veel van onze beweegredenen in het heden zijn gebaseerd op littekens uit het verleden. Het durven inzien en veranderen van disfunctionele gedragspatronen bij onszelf ondersteunt de verbinding met de ander. En de verbinding met de ander is de essentie van ons bestaan. Verbinding met onze families, vrienden en de samenleving waarin wij leven.”

regie, muziek en concept: Saman Amini, Nima Mohaghegh, tekst: Saman Amini en Nima Mohaghegh i.s.m. Arie de Mol, spel: Saman Amini en Arie de Mol, muzikaal leider en muziek: Martin Verheesen, productie: Black Sheep Can Fly in coproductie met Theater Utrecht,