Rascher Saxophone Quartet

Rascher Saxophone Quartet

Muziek van Part op saxofoon

Rascher Saxophone Quartet

Muziek van Part op saxofoon

  • Maandag 8 februari 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:00: Aanvang concert
  • 21.10: Einde concert
  • (Tijden onder voorbehoud)

Betoverd en overrompeld worden, ontroerd en geëmotioneerd raken of juist overvallen worden door een gevoel van rust: het zijn effecten die de ingetogen, mysterieuze, bijna meditatieve muziek van Arvo Pärt op menigeen heeft.

 

Evenement uitgesteld

Dit concert is verplaatst van 29 oktober naar 8 februari. Bekijk hier het overzicht van alle verplaatste concerten en voorstellingen.

Verjaardag

Het is geen wonder dat stukken als Tabula Rasa, Fratres, Da Pacem Domine en Spiegel im Spiegel bij documentaire- en filmproducenten zo geliefd zijn.

In 2020 viert de uit Estland afkomstige componist zijn 85e verjaardag, iets waar we graag bij stilstaan. Het Raschèr Saxophone Quartet, volgens de Wiener Zeitung “de koningen van de saxofoon”, heeft een persoonlijke band met Pärt. Tenorsaxofonist Andreas van Zoelen bewerkte verschillende van zijn werken voor saxofoon.

Pärts Vater unser voor saxofoons

In 2019 werd het kwartet door de componist uitgenodigd om deel uit te maken van de programmering van het eerste jaar in het gloednieuwe Arvo Pärt Centre in Laulasmaa (Estland), waar onder meer de première plaatsvond van Pärts Vater Unser in de versie voor saxofoons.

Het concert in De Oosterpoort is een uitgelezen kans om kennis te maken met of gewoon opnieuw te genieten van de magie van de eenvoudige noten van een maestro op leeftijd. Maar ditmaal gespeeld door een saxofoonensemble van wereldklasse.

J.S. Bach – Art of the Fugue, BWV 1080|
Contrapunctus 4
Contrapunctus 9, a 4. alla duodecima
Contrapunctus 14 (unfinished)
Arvo Pärt, „Da Pacem“
Arvo Pärt, arranged by Andreas van Zoelen, 2017 „Vater Unser“
Bela Bartók, 1914-1918 arranged by Andreas van Zoelen, 2018
from „Fifteen Hungarian Peasant Songs“, Sz. 71:
„Ballad“ (theme with variatons)
“Old Dance Tunes“
Arvo Pärt, „Summa“
Philip Glass, Saxophone Quartet, 1995