Pieter Derks

Pieter Derks

Voor wat het waard is (Reprise)

Pieter Derks

Voor wat het waard is (Reprise)

  • Donderdag 19 maart 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Vorig seizoen was de Stadsschouwburg binnen een mum van tijd uitverkocht. Pieter Derks gaat afrekenen op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt.

Omdat hij dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen: peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden. De zaken omdraaien, uitwringen, van alle kanten bekijken en dan op hun plek zetten. Altijd klaar om een paar rake grappen uit te delen. Zijn doel? Jou een vrolijke avond bezorgen! En dat je de dag erna bemerkt dat je toch met een andere bril om je heen kijkt. “Flonkerend, ideeënrijk cabaret” (NRC Handelsblad *****)

Pieter is genomineerd voor de Poelifinario in de categorie engagement. De Poelifinario wordt uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen.
De jury: “In de voorstellingen van Pieter Derks was altijd al veel ruimte voor scherpe maatschappijkritiek, maar in Voor wat het waard is koppelt hij dat engagement voor het eerst aan een sterk verhaal uit zijn privéleven. Daardoor weet hij ons nu ook emotioneel aan zich te binden. Derks gebruikt een bizar voorval in het ziekenhuis als ingang om het over de sociale meetbaarheidscultus te hebben. Tegenwoordig moet alles direct van een oordeel worden voorzien. Met slimme voorbeelden toont hij aan hoe problematisch dat is.

tekst, spel en muziek: Pieter Derks | regie: Jessica Borst