Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Filmmuziek

Noord Nederlands Orkest

Filmmuziek

  • Donderdag 19 november 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 19:00 uur: Aanvang concert
  • 20:00: Einde concert
  • (Tijden onder voorbehoud)

Film- en seriemuziek waarvoor je op het puntje van je stoel gaat zitten! Geleid door dirigent Per-Otto Johansson speelt het Noord Nederlands Orkest stukken die niet meer weg te denken zijn uit film- en televisiewereld.

Netflixhit The Crown
Dit programma met muziek uit films en tv-series gaat koninklijk van start. De bekende filmcomponist Hans Zimmer schreef de openingstune van de topserie The Crown over de Britse koningin Elizabeth. De statige, aanzwellende melodie past perfect bij de openingsbeelden waarin vloeibaar goud in een kroon verandert.

Beethoven in The King’s Speech
Over koningin Elizabeths vader Edward VI gaat de film The King’s Speech. De aangrijpende scene waarin de stotterende koning, ´gedirigeerd´ door zijn spraakleraar, tijdens de Tweede Wereldoorlog een radiotoespraak houdt, wordt passend begeleid door het tweede deel uit de Zevende Symfonie van Beethoven.

Superman door John Williams
Op een programma met filmmuziek mag John Williams niet ontbreken. In de afgelopen vijftig jaar componeerde hij ruim honderddertig soundtracks. Hier klinkt de titelmuziek uit Superman.

Bella ciao!
Eind 19e eeuw en later tijdens de Tweede Wereldoorlog klonk in Italië een lied van vrijheid en verzet met de titel Bella ciao. Het lied werd kort geleden opeens wereldberoemd dankzij de Spaanse Netflix-serie La Casa de Papel. In maart 2020 zongen Italianen het opnieuw, ditmaal vanaf hun balkons toen de coronacrisis uitbrak en een lockdown intrad.

Van Trainspotting tot The Simpsons
De Habanera uit Bizets opera Carmen was te horen in verschillende films, zoals The Aristocats en Trainspotting, en tv-series, zoals The Simpsons en Six Feet Under.

Kaskrakers The Revenant, La La Land en Pulp Fiction
Verder speelt het NNO onder meer muziek uit The Revenant (waar Leonardo DiCaprio zijn eerste Oscar mee won) de romantische musicalfilm La La Land met Ryan Gosling en Emma Stone en de jaren negentig-klassieker Pulp Fiction.