Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Daniel Kharitonov speelt Saint Saens

Noord Nederlands Orkest

Daniel Kharitonov speelt Saint Saens

  • Donderdag 28 januari 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Dit belooft een muziekavond te worden waarvan u nog lang zult nagenieten. Wij onthalen u op drie wonderschone schatten uit de klassieke muziek. Het eerste stuk is van de Nederlandse componist Léon Orthel (1905-1985).

Tegen de tijdgeest in is Orthel altijd blijven vasthouden aan prettig in het gehoor liggende muziek. Zijn muziek is te vergelijken met het Franse impressionisme en de romantiek van Rachmaninov. Componeren was voor hem een middel om gevoelens tot uitdrukking te brengen, niet om avantgardistische experimenten te doen. Zijn Tre movimenti ostinato vormen een mooie opmaat voor dit verder Franse programma.

Russische solist
Solist van de avond is de uit Rusland afkomstige Daniel Kharitonov. Op zijn vijfde begon hij met pianospelen, op zijn zevende debuteerde hij met een pianoconcert van Mozart en op zijn zestiende was hij de jongste deelnemer ooit aan het Internationaal Tsjaikovski Concours in Moskou. Nu is hij 22. Hij speelt het Tweede Pianoconcert van Camille Saint-Saëns. De pianopartij is roemrucht, want de griezelige virtuositeit mag niet moeilijk klinken; een fraaie testcase voor de jonge Kharitonov.

Symfonie in d van César Franck
De eind 19e-eeuwse componist César Franck liet weinig orkestmuziek na, maar wát hij componeerde, was onweerstaanbaar. Zijn Symfonie in d begint met mysterieuze strijkerspartijen en vanaf dat moment word je een wonderlijke, verborgen wereld binnengeleid. Het werk zit vol genietmomenten, zoals een wonderschone solopartij voor Engelse hoorn in het tweede deel.

Orthel             Tre movimenti ostinati
Saint-Saëns   Concert voor piano en orkest no.2
Franck            Symfonie in d kl.t.

 

Dirigent        James Judd
Piano             Daniel Kharitonov

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten à € 2,57 kun je meebestellen bij je bestelling of apart wanneer je al kaarten hebt.

Dineren bij MUZE

Prijs incl. pauzedrankje en garderobe