Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Leonard Cohens Songbook

Noord Nederlands Orkest

Leonard Cohens Songbook

  • Donderdag 4 februari 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Wij brengen een symfonische ode aan Leonard Cohen, een van de belangrijkste singer-songwriters uit de popmuziek. Zijn eerste hits dateren uit de jaren zestig en zijn laatste album produceerde hij op 82-jarige leeftijd, vlak voor zijn overlijden in 2016. In al die jaren is hij bij een groot publiek bekend en geliefd gebleven; nog in 2013 trad hij op voor een uitverkocht Ahoy en Ziggo Dome.

Zijn handelsmerk was de donkere, rauwe stem waarmee hij zijn poëtische teksten hoop, liefde, leven en dood een enorme diepgang gaf. In dit concert hoort u dat Cohens krachtige melodieën ook in orkestraal gewaad fantastisch tot hun recht komen. Opera- en musicalzanger Henk Poort brengt klassiekers ten gehore als Hallelujah, Suzanne, So long Marianne, First we take Manhattan en Take this waltz.

Tussendoor hoort u twee delen uit het Eerste Vioolconcert van een andere grote 20e-eeuwse muziekgigant: de nog springlevende Philip Glass. Glass en Cohen waren vrienden en maakten in 2007 samen het Book of Longing. Glass componeerde de muziek en Cohen maakte de gedichten en de illustraties erbij. Het Vioolconcert droeg Glass op aan zijn overleden vader, in de overtuiging dat die er graag naar geluisterd zou hebben.

Dirigent        Dirk Brossé
zang               NNB
zang               Vera Mann
Viool              Eeva koskinen

Dineren bij MUZE

Prijs incl. pauzedrankje en garderobe