Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Mahler 4

Noord Nederlands Orkest

Mahler 4

  • Vrijdag 13 september 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De lichtste en zonnigste van Mahler’s symfonieën

Van alle symfonieën die Mahler schreef, is de vierde de lichtste en zonnigste. De vrolijke belletjes in de openingsmaten roepen gelijk al beelden van huppelende paarden voor een arrenslee op. Niet dat de zwaarmoedigheid helemaal ontbreekt – in het tweede deel speelt bijvoorbeeld de viool een dodendans – maar telkens als het donker wordt, breekt de zon weer door. In de eerste drie delen neemt Mahler een aanloop naar het hoogtepunt, het lied Das himmlische Leben. Daarin gunt hij ons een kijkje in het kinderparadijs waar engeltjes met elkaar stoeien en lachen. De zinnen die de Australische sopraan Eleanor Lyons zingt, zijn typerend voor de sfeer: “Wij leiden een engelachtig leven, maar maken ook plezier.”

Programma
Mahler: Symfonie nr. 4
Grieg: Peer Gyntsuites 1 en 2

Gratis inleiding

Gratis inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een gratis inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten kun je meebestellen bij je bestelling of apart bestellen wanneer je al kaarten hebt.

Tromp open

Tromp open

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

Prijs incl. pauzedrankje en garderobe

dirigent: Michal Nesterowicz
sopraan: Eleanor Lyons