Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Wagner vs Feuerengel - a tribute to Rammstein

Noord Nederlands Orkest

Wagner vs Feuerengel - a tribute to Rammstein

  • Woensdag 9 februari 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De namen van Richard Wagner en metalband Rammstein op één programma: zó spannend is het bij het NNO nog nooit geweest. Maar extreme tijden vragen om extreme keuzes.

Wagner was de componist die hoger mikte dan al zijn voorgangers: hij voegde verschillende kunstvormen samen tot ‘Gesamtkunstwerk’. Maar hij was óók de man van zeer discutabele ideeën over mens en maatschappij. Ook Rammstein zoekt al jaren de grenzen op. Achter hun provocaties klinkt steeds weer de waarschuwing: hoe ver kun je gaan, wanneer neem je écht de verkeerde afslag? De band Feuerengel vuurt die vragen af. In de nagalm van Wagner.

Podcast: Discover the Classics

Podcast: Discover the Classics

Meer achtergrondinformatie? Luister dan ook naar onze podcast over verschillende periodes van de klassieke muziek door Yvonne van den Berg, oud-programmeur Klassiek van Spot Groningen. Meer informatie

dirigent: Karel Deseure · sopraan: Annemarie Kremer · m.m.v. Feuerengel

Dineren bij MUZE

Dineren bij MUZE

Geniet van streekgebonden seizoensproducten bij restaurant MUZE. Reserveer voor het aantal personen op een tijdstip naar keuze. Specifieke (dieet)wensen kun je op de avond zelf in het restaurant aangeven.