NITE + Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag + Asko|Schönberg

NITE + Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag + Asko|Schönberg

The Underground

NITE + Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag + Asko|Schönberg

The Underground

  • Dinsdag 13 februari 2024
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
The Underground genomineerd als beste voorstelling

The Underground genomineerd als beste voorstelling

The Underground is door de jury van het Nederlands Theaterfestival geselecteerd als één van de beste voorstellingen van het Nederlandse theaterseizoen!

Wat moet er gebeuren voordat je je een pipo in de marge voelt? Geïnspireerd door Aantekening uit het ondergrondse van Dostojevski schreef Rik van den Bos een fenomenale tekst over iemand die zich terugtrekt in de marge. Guy Weizman maakte er een overweldigende rollercoaster van theater, dans en muziek van.

Prepare to be blown away

Wat moet er gebeuren voordat je je niks minder voelt dan een clown? Een pipo in de marge? En wat gebeurt er als je daar helemaal klaar mee bent? Welkom bij The Underground, prepare to be blown away. Tijdens deze inspirerende NITE-voorstelling beleef je een rollercoaster van theater, dans en muziek.

Guy Weizman maakte van Dostjoveksi’s Aantekeningen uit het ondergrondse een overweldigende theatervoorstelling. Geïnspireerd op het boek schreef Rik van den Bos een fenomenale, actuele tekst, over iemand die niet kan accepteren hoe de wereld in elkaar steekt, en wie het niet lukt om mee te doen met de regels van het spel. Het resultaat is dat hij zich met al zijn geestelijke rijkdom terugtrekt in de marge. Een rol die meesterlijk wordt vertolkt door Sanne den Hartogh.

“Guy Weizman overtreft zichzelf in het doen samenvloeien van Den Hartoghs ziedende monoloog met de veelzijdige muziek van Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag, de exuberante kostuums van Maison the Faux en het ingenieuze decor van Ascon de Nijs.”

– Theaterkrant, keuze van de criticus.

“Hoofdrolspeler Sanne den Hartogh vertaalt de levendigheid van de geest van zijn personage in een energieke speelstijl vol clownerie.”

– Leeuwarder Courant ★★★★

“Acteur Sanne den Hartogh geeft hoofdpersoon Will, die alles en iedereen verafschuwt, prachtig gestalte.”

– De Volkskrant

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 3,50 kun je meebestellen bij je bestelling of apart wanneer je al kaarten hebt.

Spel: Bram de Laere, Camilo Chapela, Sanne den Hartogh, Tatiana Matveeva e.a.
Muzikanten: Berber Heerema, Dirge Seçil Kuran, Isa Goldschmeding, Joost Geevers, Niels Meliefste, Noa Eyl, Yanna Pelser / Regie: Guy Weizman / Tekst: Rik van den Bos / Choreografie: Roni Haver / Componist: Brendan Faegre / Decorontwerp: Ascon de Nijs / Kostuums: Maison the Faux / Lichtontwerp: Maarten van Rossem / Geluidsontwerp: Peter Zwart / Muzikale dramaturgie: David Dramm

Deze voorstelling speelt met Engelstalige boventitels, in de voorstelling wordt Nederlands, Engels en Russisch gesproken.