Nederlands Kamerkoor & Concerto Koln

Nederlands Kamerkoor & Concerto Koln

Bach / Weihnachtsoratorium

Nederlands Kamerkoor & Concerto Koln

Bach / Weihnachtsoratorium

  • Woensdag 23 december 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 19:00: Aanvang concert
  • 20:10: Einde concert
  • (Tijden onder voorbehoud)

Roffelende paukenslagen en schallende trompetten: het Nederlands Kamerkoor heeft de jaarlijkse uitvoering van het Weihnachts-Oratorium van Bach tot traditie gemaakt.

Elk jaar nodigt het koor een gerenommeerd orkest uit om Bachs meesterwerk voor kerst tot klinken te brengen. Dit jaar hernieuwt het koor de samenwerking met Concerto Köln in een kleinschalige uitvoering van het Weihnachts-Oratorium: dichtbij en troostrijk. De solistenrollen worden verzorgd door zangers uit het koor, en Hugo Hymas vertolkt de rol van evangelist. Een prachtige kans om de solistische topkwaliteit van de zangers van Nederlands Kamerkoor te bewonderen in een intieme en ontroerende versie van Bachs kerstoratorium.

Twee concerten
Vanwege de coronamaatrdegelen wordt het concert twee maal uitgevoerd. Om 19.00 uur & om 21.00 uur.

Wendbaar en vitaal
“Dijkstra weet kracht, energie en precisie te bundelen. Het Nederlands Kamerkoor bezit daarbij in de twintigkoppige bezetting een vrij ideale mix van massa, wendbaarheid en vitaliteit.” (NRC Handelsblad ****)

Johann Sebastian BachWeihnachts-Oratorium BWV 248
Cantates 1, 3 en 6 Nederlands Kamerkoor & Concerto Köln Peter Dijkstra, chef-dirigent Hugo Hymas, Evangelist en tenor Bobbie Blommesteijn sopraan*
*Elsbeth Gerritsen, alt
*Jasper Schweppe, bas *solisten uit koorbezetting

 

Nederlands-20Kamerkoor-20-20Weihnachtsoratorium-205-20Melle-20Meivogel