Nederlands Kamerkoor & Concerto Koln

Nederlands Kamerkoor & Concerto Koln

Bach - Weihnachtsoratorium

Nederlands Kamerkoor & Concerto Koln

Bach - Weihnachtsoratorium

  • Woensdag 23 december 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 19:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De populariteit van het Weihnachtsoratorium begint Matthäus-achtige proporties aan te nemen. Met het ene meesterwerk begeleidt Bach de dagen voor Pasen, met het andere rolt hij de loper uit naar Kerstmis. Met enig recht mag worden gezegd dat het Nederlands Kamerkoor wat betreft het Weihnachtsoratorium de traditie aanvoert.

Ieder jaar nodigt het koor een gerenommeerd orkest uit om het werk in de aanloop naar kerst uit te voeren. Na het succesverhaal van 2017 hernieuwt het NKK dit jaar de samenwerking met Concerto Köln. Onder aanvoering van dirigent Peter Dijkstra brengt het ensemble het aloude kerstverhaal op meesterlijke en ontroerende wijze ten gehore.

Wendbaar en vitaal
“Dijkstra weet kracht, energie en precisie te bundelen. Het Nederlands Kamerkoor bezit daarbij in de twintigkoppige bezetting een vrij ideale mix van massa, wendbaarheid en vitaliteit.” (NRC Handelsblad ****)

dirigent: Peter Dijkstra ∙ sopraan: Johanna Winkel ∙ alt: Sophie Harmsen ∙ tenor: Hugo Hymas ∙ bas: Krešimir Stražana

J.S. Bach: Weihnachtsoratorium, BWV 248

 

Nederlands-20Kamerkoor-20-20Weihnachtsoratorium-205-20Melle-20Meivogel

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding door Paul Herruer om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten à € 2,57 kun je meebestellen bij je bestelling of apart wanneer je al kaarten hebt.

Dineren bij MUZE
Prijs incl. pauzedrankje en garderobe