Nederlands Kamerkoor &

Nederlands Kamerkoor &

Amsterdam Sinfonietta (Part)

Nederlands Kamerkoor &

Amsterdam Sinfonietta (Part)

  • Donderdag 21 mei 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta verkennen de grenzen van muziek, tekst, bezetting en zaal. De twee topensembles zweven langs kleine, solistische werken en weidse toonzettingen voor koor en strijkorkest. Het publiek wordt omgegeven door musici en zangers, waardoor de muziek vanuit alle hoeken door de zaal vibreert.

Spiegel im Spiegel

Centraal staat het meditatieve Spiegel im Spiegel van de Estse componist Pärt. In Plainscapes van diens Letse collega Vasks lijken tijd en ruimte oneindig. Vaughan Williams slaat met zijn Fantasia on a theme by Thomas Tallis een brug naar de zoete, zestiende-eeuwse Tunes van diezelfde Tallis. Maar u hoort ook de woeste oerkreten van Tormis in Curse upon Iron en het vurige Concerto van Sumera.

Inleiding

Inleiding

Voorafgaand aan dit concert is er een inleiding door Philip Ruitenberg om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten à € 2,75 kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart bestellen wanneer u al kaarten heeft.

Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

Werken van Tallis, Pärt, Vasks, Vaughan Williams, Tormis en Sumera.