Nasrdin Dchar

Nasrdin Dchar

Adem

Nasrdin Dchar

Adem

  • Zaterdag 20 maart 2021
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:00 uur: Start voorstelling
  • 20:00 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)
Evenement uitgesteld

Evenement uitgesteld

In verband met de opgelegde maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus is de voorstelling Adem van Nasrdin Dchar verplaatst van 29 januari naar 20 maart 2021.

Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Kun je niet op de nieuwe datum, stuur dan even een mail naar kassa@spotgroningen.nl.

Stel je voor: we leven in het jaar 2029. Hoe zullen we ons 2020 dan herinneren? Het jaar van incasseren, van stilte en bezinning, van chaos en revolutie.

In Adem probeert Nasrdin Dchar het begin van dit decennium te bevatten. Wat is er wezenlijk veranderd in de afgelopen maanden en wat mogen we nooit meer vergeten? De twee grootste thema’s van de laatste tijd, corona en racisme, worden aangesneden. Ondanks de situatie wil Nasrdin niet stilzitten, juist niet nu er zo veel te vertellen is.

Dus gaat hij ook het jaar na zijn met vier en vijf sterren ontvangen theaterhit JA het podium op. In zijn nieuwe voorstelling is adem de rode draad. Corona gaf sommige mensen ademruimte. We kregen het minder druk en hadden tijd voor andere dingen. Tegelijk snakten coronapatiënten letterlijk naar adem. Net als de zwarte Amerikaan George Floyd, die geen lucht meer kreeg doordat een agent minutenlang met zijn knie op zijn hals bleef zitten. Een gruwelijk voorval dat ervoor zorgde dat racisme breed bespreekbaar werd.

Lees hier het interview met Trouw. 

ADEM is een coproductie van Nasrdin Dchar, Theaterbureau De Mannen en stichting WAT WE DOEN, met steun van DeLaMar Theater.

“In Adem toont Dchar zich minder optimistisch dan in voorganger JA (2019). Daardoor is de voorstelling kwetsbaarder. Hij toont zijn worsteling, zijn moedeloosheid soms. Zijn ijzersterke mimiek, waar zijn sympathieke glimlach op momenten een groot verdriet verraadt, komt via de livestream in prachtige close-ups dichtbij. Zijn vastbeslotenheid om te verbinden is absoluut niet verdwenen, maar het kost hem anno 2020 wel meer moeite.”

★★★★ NRC Handelsblad

“Met Adem levert Nasrdin Dchar een voorstelling die nog het meeste weg heeft van een klassieke oudejaarsconference: een warme, persoonlijke monoloog over de belangrijkste onderwerpen van het afgelopen jaar, die het moralisme niet schuwt.”

Theaterkrant