Mohammed Azaay

Mohammed Azaay

Jihad van liefde

Mohammed Azaay

Jihad van liefde

  • Vrijdag 10 april 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Jihad van Liefde is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling, gebaseerd op het gelijknamige boek.

Metrobestuurder uit Molenbeek

Meesterschrijver David Van Reybrouck – onder andere Missie en Congo – tekent daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri, een metrobestuurder uit Molenbeek die in 2016 zijn grote liefde en de moeder van zijn drie kinderen verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro.

Liefde, verdriet en veerkracht

Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct op de tragedie volgde. Zijn bewogen oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht.

Omdat jouw verhaal ook het mijne is.” – Mohamed El Bachiri

Tekst & bewerking: Sarah Ringoet, gebaseerd op het boek Een jihad van liefde van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck uitgegeven door De Bezige Bij Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest Regie: Eran Ben Michaël (George & Eran Producties) Scenografie: “Silent Fragments of an Explosion…in the mind” door Kouwenhoven&Kranendonk Met: Mohammed Azaay Producent: Meervaart & Senf i.s.m. Amsterdams Andalusisch Orkest en George & Eran Producties Campagnebeeld: Curly & Straight.