Merijn Scholten

Merijn Scholten

TEAM SOLO

Merijn Scholten

TEAM SOLO

  • Dinsdag 7 november 2023
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De satirische filmpjes van Merijn Scholten gingen afgelopen jaar regelmatig viral. Micha Wertheim noemde hem derhalve ‘de grappigste man op Instagram’. Daarnaast maakte hij deel uit van het duo De Partizanen, dat de jury- en publieksprijs won op het Leids Cabaretfestival en de Neerlands Hoop ontving voor beste debuutprogramma. Voor hun laatste voorstelling, het met 5 sterren bekroonde Het Leven an Sich, schreef hij tekst en muziek.

Muzikaal, snel en heel erg grappig. In TEAM SOLO gaan Merijn Scholten en zijn alter-ego’s terug naar de basis: alleen, omdat we dat nou eenmaal zijn. Comedy met een welhaast ontembare liefde voor de medemens.

“Team Solo is een schitterend gemaakte, snelle en erg grappige voorstelling” (De Volkskrant ★★★★★)

“Fenomenaal leuke voorstelling” (Theaterkrant, keuze van de criticus)

“hij schakelt razendsnel tussen verschillende scènes en personages, variërend van een hippe, jobhoppende Afghaanse citymarketeer met zijn lege jargon tot een vastgelopen zalvende verpleegkundige die tegen de hardheid van de maatschappij aanloopt. Dat is ontzettend grappig, maar de cabaretier houdt zijn publiek zeker ook een spiegel voor.” (Telegraaf ★★★★1/2)