Maria Goos

Maria Goos

Seksklimaat

Maria Goos

Seksklimaat

  • Woensdag 3 mei 2023
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Als je met twee van je beste vrienden honderd keer zou ontbijten, wat worden dan de terugkerende onderwerpen? Waarvan gaan jullie met de servetten wapperen? Waarvan gaan jullie op tafel slaan? Waarvan worden jullie stil?

Drie vrienden

Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot hadden het over de klimaatcrisis, over hun seksleven en over menselijk gedrag. Na honderd keer samen ontbijten zijn ze nog steeds vrienden, al escaleerde het af en toe behoorlijk. Nieuwsgierige vragen werden opeens niet meer beantwoord, grappen werden verwijten, maar ze gingen door tot het ongemakkelijk werd en stelden daarna ook met verhitte blik die laatste, confronterende vragen.

In SeksKlimaat delen ze hun ontdekkingen met je, zelfs de link tussen de klimaatcrisis en hun seksleven. Want die is er. De voorstelling biedt geen oplossing voor het klimaatprobleem en een beter seksleven kunnen we je ook niet garanderen, maar wel the next best thing: inzicht in wat het leven de moeite waard maakt.

Lief publiek,

Kom je kijken naar SeksKlimaat?

Dan hebben wij, Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot, een verzoek aan je.

Het decor van onze voorstelling bestaat uit wat we vinden en krijgen. Dus nu aan jou de vraag: wil je iets meebrengen voor in ons decor? Het mag alles zijn, maar liever geen tassen met kleding. Als we te veel hebben, dan brengen we de spullen naar de kringloop. Dus wat je ons geeft, dat zie je niet meer terug.

Heel erg veel dank en welkom bij SeksKlimaat. 

Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot

tekst, idee, spel: Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot | regie: Maria Goos | eindregie: Ria Marks | decor: Robin Vogel