Louise Korthals

Louise Korthals

Alles is er

Louise Korthals

Alles is er

  • Vrijdag 20 maart 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

“Cabaretier Louise Korthals is maandagavond in Theater Diligentia in Den Haag bekroond met de Poelifinario voor haar voorstelling ‘Alles is er’. Zij won deze cabaretprijs in de categorie ‘engagement’, voor voorstellingen die worden gekenmerkt door persoonlijke en/of maatschappelijke betrokkenheid.” – 30 september 2019 de Volkskrant

In 2011 won ze het Amsterdams Kleinkunst Festival, voor haar eerste avondvullende programma ‘Vlieguur’ ontving ze de Neerlands Hoop en opvolger ‘Zonder Voorbehoud’ werd met een sterrenregen ontvangen.

Hebben we er met Louise Korthals een nieuwe cabaretvedette bij? Daar lijkt het wel op! Afgelopen jaar zette zij met Dolf Jansen haar tanden in 2017 en dat bleek een oudejaarsconference zoals die hoort te zijn: vol rake grappen, scherpe observaties en indringende liedjes.

In ‘Alles is er’ gaat Korthals de muzikale confrontatie aan met alles en schuurt ze langs de rafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. Waarom je hoofd boven water houden als je ook in bad kan liggen? Alles is er tenslotte. Of toch niet?

Louise is genomineerd voor de Poelifinario in de categorie engagement. De Poelifinario wordt uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen.
De jury: “Korthals verbindt het uiterst persoonlijke moeiteloos aan het maatschappelijk relevante. Haar spel is minstens zo imponerend als die inhoud. Ze gromt, stampt, ontreddert en ontroert. Het is een zeer krachtige performance, ondersteund door fantastische muzikanten en een fraai toneelbeeld.

regie: Olivier Diepenhorst | muziek: Erik Verwey

“Louise Korthals was vanaf het begin van haar carrière af aan al een talent om serieus rekening mee te houden, maar in dit programma bewijst zij tot de absolute cabarettop te horen.”
★★★★★ De Telegraaf

“Louise Korthals verbindt haar eigen moederschap aan dat van Moeder Aarde: een superidee.”
★★★★ De Volkskrant

“De fysieke power waarmee Korthals over een podium bezaaid met muziekstandaarden banjert, maakt dat je steeds geboeid blijft kijken.”
★★★★ Trouw

Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.