LeineRoebana

LeineRoebana

Solas

LeineRoebana

Solas

  • Vrijdag 30 oktober 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 18:30 uur: Aanvang publieksonthaal
  • 19:00 uur: Aanvang voorstelling
  • 20:00 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)
Evenement uitgesteld

Evenement uitgesteld

Om de verspreiding van het virus onder controle te krijgen, zijn nieuwe maatregelen afgekondigd. Helaas kan dit evenement op de geplande datum niet doorgaan.

We zijn nog op zoek naar een nieuwe datum. De kaarten blijven geldig. Zodra er meer bekend is, komen we er bij de kaartkopers op terug. Gezien de omvang van ons programma kan dat wel even duren. We vragen hiervoor om je geduld en hopen op je begrip.

SOLAS van LeineRoebana was afgelopen seizoen een van de grote smaakmakers in de theaters en werd razend enthousiast ontvangen in de pers.

Vijf sterren in de pers

“De dans- en muziekvoorstelling SOLAS is als een lang vrolijk en troostrijk gebaar. Een dansconcert dat waarlijk soelaas biedt als arm om de schouder voor wie daar nood aan heeft. (…) Een van de beste voorstellingen die Andrea Leine en Harijono Roebana in bijna dertig jaar hebben gemaakt”, schreef de Volkskrant in een vijfsterrenrecensie. Het Parool riep SOLAS uit tot beste dansvoorstelling van 2019.

Wisselwerking tussen dans en muziek

De wisselwerking tussen dans en muziek, daar draait het om in het werk van LeineRoebana. SOLAS is doorvlochten met de melancholische liefdespoëzie van renaissancecomponist John Dowland, gezongen door de engelachtige stemmen van mezzosopraan Talitha van der Spek en sopraan Elisabeth Hetherington. Maar er zijn ook rauwer zingende dansers en elektrische gitaren waardoor Dowlands muziek klinkt als popsongs. Laat je meevoeren door zingende dansers, bewegende zangeressen en pratende musici.

SOLAS is als een lang vrolijk en troostrijk gebaar. Een dansconcert dat waarlijk soelaas biedt als arm om de schouder voor wie daar nood aan heeft. (…) Een van de beste voorstellingen die Andrea Leine en Harijono Roebana in bijna dertig jaar hebben gemaakt.”

de Volkskrant ★★★★★

“Prachtige zang die ons leidt, ook als het donker is. Uit alle richtingen komen stemmen, luit, elektrische gitaar, eigentijdse dans en achttiende-eeuwse gestiek samen. Zo ontvouwt zich een transdisciplinair gedicht over dingen die er zijn of zijn voorbijgegaan, leven en dood. Tien performers laten zien dat dicht bij elkaar staan soelaas biedt.”

Jacq. Algra
#1 dansvoorstelling 2019 in Parool

“In Solas van Andrea Leine en Harijono Roebana doen hedendaagse en historische dans en muziek aan stuivertje verwisselen, waarbij dansers soms zingen en musici af en toe meedansen”

NRC Handelsblad

Publieksonthaal: 30 minuten voor aanvang

Een half uur voor aanvang van de voorstelling gaan de zaaldeuren open voor een inleiding op het toneel. Maak kennis met de dansers, musici en choreografen en luister naar hun ervaringen tijdens het maakproces en inspiratiebronnen, terwijl ze zich opwarmen en voorbereiden op de voorstelling. Aansluitend op het publieksonthaal begint de voorstelling.

choreografie: Andrea Leine en Harijono Roebana | muziekcompositie: John Dowland, Claude
Lejeune, Guillaume de Machault, Wiek Hijmans, Derek Bermel e.a. | dans en
muziekuitvoering: Uri Eugenio, Andrea Pisano, Timon De Ridder, Luana van Eekeren,
Camilla Bundel, Kris Mohammed Adem, Talitha van der Spek, Elisabeth Hetherington, David
Mackor en Wiek Hijmans | tekst: Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes | lichtontwerp:
Jeroen Smith