Lavinia Meijer

Lavinia Meijer

Lavinia Meijer

  • Zaterdag 22 mei 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Harpiste Lavinia Meijer, winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de veelzijdigste musici van deze tijd. Met componist Philip Glass heeft ze een speciale band – haar met platina bekroonde album Metamorphosis – The Hours uit 2012 was wereldwijd een sensatie – maar ze werkte ook samen met artiesten als Ludovico Einaudi, Sufjan Stevens, Ólafur Arnalds en Michiel Borstlap. Tijdens dit concert combineert Lavinia muziek van onder anderen Glass, Einaudi en Yann Tiersen (van de Franse succesfilm Le Fabuleux Destin D’Amélie Poulain) met eigen werk.

Evenement uitgesteld

Evenement uitgesteld

Dit concert is verplaatst van 6 november naar 22 mei. Bekijk hier het overzicht van alle verplaatste concerten en voorstellingen.

Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met Laurie Anderson, Sufjan Stevens en Iggy Pop. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met een Edison Award en een gouden-en platina-status.