Koor van het Mariinsky Theater

Koor van het Mariinsky Theater

Rachmaninovs meesterwerk

Koor van het Mariinsky Theater

Rachmaninovs meesterwerk

  • Zondag 13 december 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Rachmaninovs Vespers behoren tot de hoogtepunten uit de koormuziek. Opvallend, want de componist stond tot dan toe vooral bekend als een begenadigd pianist en dirigent die vooral orkestmuziek, kamermuziek en pianowerken schreef.

Anders dan in zijn wereldberoemde pianowerken kon hij zich dit keer niet te buiten gaan aan allerlei virtuoze uitspattingen, een menselijke stem heeft nu eenmaal zijn beperkingen.

“Asperges in december”

Toch vroeg de dirigent die in 1915 de Vespers in première bracht aan Rachmaninov of hij gek was geworden: “Bassen die jouw lage bes kunnen zingen zijn zo schaars als asperges in december.” Bij het Mariinsky Koor – onderdeel van het Mariinsky Theater, het opera- en ballethuis in Sint-Petersburg waar de wereldberoemde Valeri Gergiev artistiek leider is – zullen de diepdonkere baspartijen en de hemelhoge sopraanpassages prachtig tot hun recht komen. Voor de pauze put het ensemble uit de rijkgevulde schatkist met Russische traditionele liederen.

Wereldklasse Klassiek

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding door Chris Fictoor om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten à € 2,57 kun je meebestellen bij je bestelling of apart wanneer je al kaarten hebt.

Dineren bij MUZE
Prijs incl. pauzedrankje en garderobe